Teljesen kivonul a mobilpiacról az LG

2021 / 04 / 05 / Bobák Áron
Teljesen kivonul a mobilpiacról az LG
A dél-koreai vállalat egy hétfőn kiadott sajtóközleményben tudatta, hogy bezárják a mobil üzletágukat, és július 31-vel teljesen kivonulnak a piacról.

A bejelentés nem jött teljesen váratlanul, hiszen ahogy arról mi is írtunk, az LG kivonulásáról hónapok óta lehetett hallani pletykákat, igaz, mindeközben olyan hírek is érkeztek a gyártó háza tájáról, miszerint feltekerhető kijelzővel ellátott telefont készítenek. "A mobiltelefon-szektorból való kilépés lehetőséget ad a vállalatnak, hogy az erőforrásait olyan, fejlődő területekre összpontosítsa, mint az elektronikusjármű-alkatrészek, a hálózatba kötött készülékek, az okosotthonok, a robotika, a mesterséges intelligencia és az üzleti megoldások" - szól a cég által kiadott sajtóközlemény, ami azt is leszögezi, hogy az eddig kiadott mobiltelefonokra egy darabig még érkeznek új frissítések. Az LG szerint a mobilpiacon eltöltött két évtized alatt rengeteg tapasztalatot szereztek, amit például a 6G-vel kapcsolatos fejlesztésekben tudnak majd hasznosítani a jövőben.

Az LG Electronics 2002-ben lépett be a mobilpiacra az LG 500-zal, és hamarosan a harmadik legnagyobb mobilgyártóvá váltak a Nokia és a Samsung mögött. A gyártó az okostelefonok piacán viszont már nem tudta megismételni a sikerét, a piaci részesedésük a legjobb időszakokban, a 2010-es évek közepén is alig lépte át az öt százalékot, 2020-ra pedig a Counterpoint Research adatai alapján egészen eljelentéktelenedtek, és tavalyi harmadik negyedévben például a piaci részesedésük két százalék alatti volt. A koreai gyártó számos innovatív megoldással próbálkozott az elmúlt években, elég csak a modulárisan bővíthető LG G6-ra, a két kijelzővel ellátott készülékeikre vagy a tavalyi LG Wingre gondolni, ám ezek a készülékek vegyes fogadtatásra találtak szakmai részről, és sohasem váltak igazi közönségkedvencé. A cég mobildivíziója üzletileg sem volt sikeres, a Nikkei Asia szerint az elmúlt hat évben 4,4 milliárd dollárnyi vagyis nagyjából 1350 milliárd forintnyi veszteséget termeltek.


A tavaly októberben bemutatott LG Wing, 90 fokban elfordítható második kijelzővel

Több forrás szerint az LG igyekezett vevőt találni a mobil üzletágra, így többek között vietnami és orosz érdeklődőkkel is folytattak megbeszéléseket, de a tárgyalások megakadása után inkább a teljes bezárás mellett döntöttek. Ezzel az is biztossá vált, hogy már soha nem fogjuk látni az LG feltekerhető kijelzővel ellátott telefonját, amiről először a januári CES idején lehetett hallani, és akár már idén piacra is kerülhetett volna.

Az elmúlt időszakban nem az LG volt az egyetlen, amiről felmerült, hogy kivonulhat a mobilpiacról: január végén a Reuters több névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy a Huawei még 2021-ben teljesen kivonulhat a prémium okostelefonok piacáról, ugyanakkor a cég szóvivője határozottan tagadta ezeket az értesüléseket.

(Borítókép: Andrej Sokolow/picture alliance/Getty Images)

További cikkek a témában:

Az ágy végéből kiemelkedő, átlátszó tévét mutatott be az LG A koreai gyártó mérnökeinek nem kell a szomszédba menniük izgalmas ötletekért. Miután a tavalyi CES elektronikai kiállításon bemutatták a világ első feltekerhető tévéjét, idén egy legalább ennyire meredek ötlettel álltak elő.

A hajlítható után jönnek a feltekerhető kijelzős telefonok Az LG és a TCL is igencsak érdekes megoldásokat mutatott be az idei CES-en.

A Reuters szerint a Huawei teljesen kivonulhat a prémium telefonok piacáról A Huawei szóvivője ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatnának a P és a Mate széria eladásáról.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.