Tizenöt rendőrt és több mentőt hívott rá egy thai boksz edzőre a saját Apple Watch-a

2023 / 01 / 23 / Pőcze Balázs
Tizenöt rendőrt és több mentőt hívott rá egy thai boksz edzőre a saját Apple Watch-a
Múlt héten egy sydney-i edzőteremben egyik pillanatról a másikra megjelent több mint egy tucat rendőr és jónéhány mentőautó, mert a segélyhívó vonal lövöldözésről kapott bejelentést. Szerencsére azonban csak az Apple hangasszisztense, Siri értett félre valamit nagyon csúnyán.

A harmincas évei közepén járó Jamie Alleyne thai boksz edzést tartott az ausztrál nagyvárosban múlt kedden reggel, amikor egyszer csak egy rendőr lépett be az edzőterembe. Őt több kollegája követte, köztük egyenruhások és civil ruhások is. "Amikor mentők érkeztek az épület elé, akkor sz*rtam igazán össze magam" - idézi a férfit a 9to5Mac. Mindannyian azt kérdezték, hogy mi történik itt, illetve, hogy az edző miért hívta ki őket. A férfi azzal védekezett, hogy nincs is nála a telefonja.

De akkor mi történt pontosan?

A lap szerint véletlenek sorozata vezetett el odáig, hogy a rendőrség nagy erőkkel kivonuljon a konditerembe. Először is, Alleyne-en rajta volt az Apple Watch-a, amelyen be volt kapcsolva a hangasszisztens, Siri. Emellett a férfi folyamatosan "egy-egy-kettő, egy-egy-kettő" utasításokat adott a tanítványának, ami, ahogyan Magyarországon is, segélyhívó telefonszámként működik. Siri pedig tárcsázta a számot. Ha ez nem volna elég, az edző "jó lövés", "szép lövés" visszajelzésekkel dicsérte a vendégét, ami alapján a diszpécserek attól tartottak, hogy lövöldözéshez riasztják őket. Szerencsére nagyobb baj nem történt, az egyenruhások a kellő óvatossággal és higgadtsággal közelítették meg a helyszínt, ahogyan a fotókon is látszik, de az eset rávilágít arra, hogy az okoseszközeink sem mindig túl okosak.

Arról az elmúlt időszakban többször írtunk a Rakétán, hogy az okostelefon-szegmens, ahogyan egyre érettebbé válik, egyre nehezebben tud olyan újdonságokat bemutatni, amelyek valóban hírértékűek és megmozgatják a megfontoltabban költekező vásárlókat. Idén az iPhone-ok kevés újításának egyike a műholdas segélykérés volt. Amellett, hogy a nagy ütközéssel járó baleseteket automatikusan érzékelő rendszer egyszer megmentette egy szakadékba zuhant pár életét, a síelőknél sajnos sokszor tévesen érzékel vészhelyzetet és hívja fel a mentőket. De hasonló volt a helyzet pár éve, amikor az Apple Watch-ok túl sok mindenkinél vélték a pitvarfibrilláció jeleit felfedezni, ezzel terhelve a rendelőket, kórházakat.

(Borítókép: Daniel Cañibano/Unsplash)

Szívdaganatot találtak meg egy okosóra segítségével Egy nőt többször figyelmeztetett pitvarfibrillációra az Apple Watch-a, ezért kivizsgáltatta magát.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.