Tizenöt rendőrt és több mentőt hívott rá egy thai boksz edzőre a saját Apple Watch-a

2023 / 01 / 23 / Pőcze Balázs
Tizenöt rendőrt és több mentőt hívott rá egy thai boksz edzőre a saját Apple Watch-a
Múlt héten egy sydney-i edzőteremben egyik pillanatról a másikra megjelent több mint egy tucat rendőr és jónéhány mentőautó, mert a segélyhívó vonal lövöldözésről kapott bejelentést. Szerencsére azonban csak az Apple hangasszisztense, Siri értett félre valamit nagyon csúnyán.

A harmincas évei közepén járó Jamie Alleyne thai boksz edzést tartott az ausztrál nagyvárosban múlt kedden reggel, amikor egyszer csak egy rendőr lépett be az edzőterembe. Őt több kollegája követte, köztük egyenruhások és civil ruhások is. "Amikor mentők érkeztek az épület elé, akkor sz*rtam igazán össze magam" - idézi a férfit a 9to5Mac. Mindannyian azt kérdezték, hogy mi történik itt, illetve, hogy az edző miért hívta ki őket. A férfi azzal védekezett, hogy nincs is nála a telefonja.

De akkor mi történt pontosan?

A lap szerint véletlenek sorozata vezetett el odáig, hogy a rendőrség nagy erőkkel kivonuljon a konditerembe. Először is, Alleyne-en rajta volt az Apple Watch-a, amelyen be volt kapcsolva a hangasszisztens, Siri. Emellett a férfi folyamatosan "egy-egy-kettő, egy-egy-kettő" utasításokat adott a tanítványának, ami, ahogyan Magyarországon is, segélyhívó telefonszámként működik. Siri pedig tárcsázta a számot. Ha ez nem volna elég, az edző "jó lövés", "szép lövés" visszajelzésekkel dicsérte a vendégét, ami alapján a diszpécserek attól tartottak, hogy lövöldözéshez riasztják őket. Szerencsére nagyobb baj nem történt, az egyenruhások a kellő óvatossággal és higgadtsággal közelítették meg a helyszínt, ahogyan a fotókon is látszik, de az eset rávilágít arra, hogy az okoseszközeink sem mindig túl okosak.

Arról az elmúlt időszakban többször írtunk a Rakétán, hogy az okostelefon-szegmens, ahogyan egyre érettebbé válik, egyre nehezebben tud olyan újdonságokat bemutatni, amelyek valóban hírértékűek és megmozgatják a megfontoltabban költekező vásárlókat. Idén az iPhone-ok kevés újításának egyike a műholdas segélykérés volt. Amellett, hogy a nagy ütközéssel járó baleseteket automatikusan érzékelő rendszer egyszer megmentette egy szakadékba zuhant pár életét, a síelőknél sajnos sokszor tévesen érzékel vészhelyzetet és hívja fel a mentőket. De hasonló volt a helyzet pár éve, amikor az Apple Watch-ok túl sok mindenkinél vélték a pitvarfibrilláció jeleit felfedezni, ezzel terhelve a rendelőket, kórházakat.

(Borítókép: Daniel Cañibano/Unsplash)

Szívdaganatot találtak meg egy okosóra segítségével Egy nőt többször figyelmeztetett pitvarfibrillációra az Apple Watch-a, ezért kivizsgáltatta magát.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.