Végleg befellegzett a Microsoft digitális asszisztens szolgáltatásának

2021 / 04 / 07 / Perei Dóra
Végleg befellegzett a Microsoft digitális asszisztens szolgáltatásának
A Cortana 'pályafutása' 2015 decemberében indult, és bár a The Verge 2016-ban még arról írt, hogy a Microsoftnak nagy tervei vannak a digitális asszisztens szolgáltatással, 2021. március harmincegyedikével azonban a redmondiak örökre leállították a Cortana támogatását a két legnagyobb okostelefonos platformon.

A Business-Standard szerint a Microsoft már korábban jelezte a felhasználóknak, hogy a Cortana asszisztens hamarosan lekerül az Android és iOS platformok kínálatából, ez a hamarosan pedig április elsejével be is következett. A vállalat azzal indokolta döntését, hogy a Cortana egész egyszerűen nem tudott versenyre kelni konkurenseivel szemben, mert a Siri és az Alexa is túl erős riválisnak bizonyult. A platformok támogatásnak leállításával azonban a Microsoft nagyobb hangsúlyt helyezhet olyan területek fejlesztésére, ahol valós potenciált lát a sikerben - írja a ZDNet.

Kész, vége? – A Google bezárta a Stadia belsős fejlesztőit A Google bezáratta a Stadiára fejlesztő belsős stúdióit – extrém lépés, ami bár nem feltétlen jelenti a szolgáltatás végét, de azért akadnak vele gondok.

A The Verge lényegében újrapozicionálásként vázolja fel a redmondiak lépését, a jövőben ugyanis a Windows 10 kap kitüntetett figyelmet, és a saját termékeikbe építve igyekeznek megkönnyíteni a felhasználók dolgát a Cortana fejlesztésével. Így például nagyobb szerepe lesz a Cortananának a Microsoft irodai szoftvercsomagjában, ami egyszerűen segítségül hívható majd akár több programon belül is. A cég ígérete szerint

a gépi tanulást és mesterséges intelligenciát használó Cortana ezeken a helyeken a jövőben újabb lehetőségekkel gyarapszik.

Bár a virtuális asszisztens egykori aktív felhasználói a megszokott módon már nem tudják elérni a felvett emlékeztetőiket, listáikat és más tartalmakat, elvesztésüktől azonban szerencsére nem kell tartaniuk: azok más alkalmazásain keresztül, így például az említett platformokra továbbra is elérhető To Do applikációban, ahogy a Windows 10 alatt is elérhetőek a rögzített információk.

Szintén a The Verge írt arról, hogy a Microsoft leállítja a Harman/Kardon Invoke hangszórón is felfüggeszti a szolgáltatás támogatását, ami viszont már sokkal kellemetlenebbül érintheti a tulajdonosokat tekintve, hogy a a viszonylag magas árkategóriájú hangszóró működésénél a Cortana számított a legérdekesebb funkciónak.

(Fotó: Wallpaperuse.com)

További cikkek a témában:

Százhúsz játék tűnik el végleg, ha a Sony nyáron bezárja a régebbi konzolok digitális boltjait Masszív gyomros ez a videójátékok történelmének, ugyanakkor rengeteg játék válik így egycsapásra Xbox-exkulzívvá.

A személyazonosítás radikálisan új formája érkezik a digitális mátrixban Egy jelszavak és felhasználónevek nélküli jövő megalapozása a Microsoft célja a tegnap elindított ION blokklánc alapú személyazonosító rendszerével.

A Microsoft szerint a testünk helyett a hologramjaink fognak visszatérni az irodába A cég az idén online megrendezett Ignite konferenciáján mutatta be a Mesht, egy olyan kevert valóság platformot, amely lehetővé teszi, hogy hologramként bárhol jelen lehessünk és együtt dolgozhassunk másokkal.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Elon Musk cége januárban ültette be az első páciensbe az implantátumot, ami kétirányú kommunikációt tesz lehetővé az emberi agy és a számítógép között.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.