Végleg befellegzett a Microsoft digitális asszisztens szolgáltatásának

2021 / 04 / 07 / Perei Dóra
Végleg befellegzett a Microsoft digitális asszisztens szolgáltatásának
A Cortana 'pályafutása' 2015 decemberében indult, és bár a The Verge 2016-ban még arról írt, hogy a Microsoftnak nagy tervei vannak a digitális asszisztens szolgáltatással, 2021. március harmincegyedikével azonban a redmondiak örökre leállították a Cortana támogatását a két legnagyobb okostelefonos platformon.

A Business-Standard szerint a Microsoft már korábban jelezte a felhasználóknak, hogy a Cortana asszisztens hamarosan lekerül az Android és iOS platformok kínálatából, ez a hamarosan pedig április elsejével be is következett. A vállalat azzal indokolta döntését, hogy a Cortana egész egyszerűen nem tudott versenyre kelni konkurenseivel szemben, mert a Siri és az Alexa is túl erős riválisnak bizonyult. A platformok támogatásnak leállításával azonban a Microsoft nagyobb hangsúlyt helyezhet olyan területek fejlesztésére, ahol valós potenciált lát a sikerben - írja a ZDNet.

Kész, vége? – A Google bezárta a Stadia belsős fejlesztőit A Google bezáratta a Stadiára fejlesztő belsős stúdióit – extrém lépés, ami bár nem feltétlen jelenti a szolgáltatás végét, de azért akadnak vele gondok.

A The Verge lényegében újrapozicionálásként vázolja fel a redmondiak lépését, a jövőben ugyanis a Windows 10 kap kitüntetett figyelmet, és a saját termékeikbe építve igyekeznek megkönnyíteni a felhasználók dolgát a Cortana fejlesztésével. Így például nagyobb szerepe lesz a Cortananának a Microsoft irodai szoftvercsomagjában, ami egyszerűen segítségül hívható majd akár több programon belül is. A cég ígérete szerint

a gépi tanulást és mesterséges intelligenciát használó Cortana ezeken a helyeken a jövőben újabb lehetőségekkel gyarapszik.

Bár a virtuális asszisztens egykori aktív felhasználói a megszokott módon már nem tudják elérni a felvett emlékeztetőiket, listáikat és más tartalmakat, elvesztésüktől azonban szerencsére nem kell tartaniuk: azok más alkalmazásain keresztül, így például az említett platformokra továbbra is elérhető To Do applikációban, ahogy a Windows 10 alatt is elérhetőek a rögzített információk.

Szintén a The Verge írt arról, hogy a Microsoft leállítja a Harman/Kardon Invoke hangszórón is felfüggeszti a szolgáltatás támogatását, ami viszont már sokkal kellemetlenebbül érintheti a tulajdonosokat tekintve, hogy a a viszonylag magas árkategóriájú hangszóró működésénél a Cortana számított a legérdekesebb funkciónak.

(Fotó: Wallpaperuse.com)

További cikkek a témában:

Százhúsz játék tűnik el végleg, ha a Sony nyáron bezárja a régebbi konzolok digitális boltjait Masszív gyomros ez a videójátékok történelmének, ugyanakkor rengeteg játék válik így egycsapásra Xbox-exkulzívvá.

A személyazonosítás radikálisan új formája érkezik a digitális mátrixban Egy jelszavak és felhasználónevek nélküli jövő megalapozása a Microsoft célja a tegnap elindított ION blokklánc alapú személyazonosító rendszerével.

A Microsoft szerint a testünk helyett a hologramjaink fognak visszatérni az irodába A cég az idén online megrendezett Ignite konferenciáján mutatta be a Mesht, egy olyan kevert valóság platformot, amely lehetővé teszi, hogy hologramként bárhol jelen lehessünk és együtt dolgozhassunk másokkal.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.