1,3 milliárd hamis profilt töröltek a Facebook moderátorai 2020 utolsó negyedévében

2021 / 03 / 25 / Perei Dóra
1,3 milliárd hamis profilt töröltek a Facebook moderátorai 2020 utolsó negyedévében
Főként a koronavírussal kapcsolatos álhírek, valamint az ezekkel összefüggésben álló hamis profilokkal való küzdelem tette ki a Facebook moderátori csapatának szinte minden idejét 2020. utolsó negyedévében.

A jelenleg mintegy harmincötezer alkalmazottból álló moderátori gárda beszámolóját a minap tette közzé a Facebook, eszerint 2020. októbertől novemberig rekord mennyiségű, 1,3 milliárd hamis profilt töröltek, valamint pluszban eltávolítottak mintegy tizenkétmillió olyan, koronavírus- és általános oltásellenességre vonatkozó bejegyzést, melyet globális egészségügyi szervezetek félrevezetőnek találtak. A koronavírussal kapcsolatos álhírek kigyomlálását az emberi munkaerőn kívül fejlett mesterséges intelligencia algoritmusok is támogatták, illetve támogatják jelenleg is.

A magasabb érzelmi intelligencia segít kiszűrni az álhíreket Az álhírek és pletykák mindig is részei voltak az emberek közti kommunikációnak, de a közösségi média oldalak megjelenése óta fénysebességgel terjed egy-egy hír, így érdemes elővenni az objektivitásunkat, ha biztosan el szeretnénk kerülni az álhírek csapdáját.

A közösségi oldal blogposztban tényellenőrző programjára is felhívta a felhasználók figyelemét, ami elsősorban a "jóindulatúan" megosztott álhírek visszaszorítását célozza, kevésbé drasztikus módszerekkel. Ez a program márciustól Magyarországon is elérhető az AFP közreműködésével, erről mi is írtunk itt a Rakétán.

(Fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a Rakétán:

Magyarországon is elindul a Facebook tényellenőrző programja A közösségi oldal az AFP-vel együttműködésben Magyarországon is elindítja a tényellenőrző programját, amelynek célja, hogy független tényellenőrző szervezetek bevonásával felülvizsgálják a tartalmak pontosságát, ezzel pedig kiszűrjék a félrevezető vagy hamis híreket.

Most bárki kipróbálhatja, hogy mi maradna az internetből Facebook, Google, Amazon és Microsoft nélkül Nagyjából semmi.

Elon Musk imádja, Kínában betiltották, a Facebook le akarja másolni a Clubhouse-t Ha egy alkalmazással egyszerre foglalkozik Elon Musk, Kanye West, Mark Zuckerberg és a kínai kormány, akkor valami izgalmas biztosan van benne. Vagy nincs. Kipróbáltuk a legújabb közösségi szolgáltatást, a Clubhouse-t.


Sebesen szalad a leggyorsabb humanoid, ami a Honda Asimóját is lekörözi
Sebesen szalad a leggyorsabb humanoid, ami a Honda Asimóját is lekörözi
A Unitree H1 robotja a cég állítása szerint sebességrekordot döntött: futás közben egy emberrel is felveszi a versenyt.
Egy mozdulat kikapcsolni, hogy látszódjon, kiknek a profilját néztük meg a LinkedInen
Egy mozdulat kikapcsolni, hogy látszódjon, kiknek a profilját néztük meg a LinkedInen
Persze ha ezt a beállítást választjuk, akkor cserébe nem fogjuk tudni, hogy ki látogatta meg a mi oldalunkat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.