1,3 milliárd hamis profilt töröltek a Facebook moderátorai 2020 utolsó negyedévében

2021 / 03 / 25 / Perei Dóra
1,3 milliárd hamis profilt töröltek a Facebook moderátorai 2020 utolsó negyedévében
Főként a koronavírussal kapcsolatos álhírek, valamint az ezekkel összefüggésben álló hamis profilokkal való küzdelem tette ki a Facebook moderátori csapatának szinte minden idejét 2020. utolsó negyedévében.

A jelenleg mintegy harmincötezer alkalmazottból álló moderátori gárda beszámolóját a minap tette közzé a Facebook, eszerint 2020. októbertől novemberig rekord mennyiségű, 1,3 milliárd hamis profilt töröltek, valamint pluszban eltávolítottak mintegy tizenkétmillió olyan, koronavírus- és általános oltásellenességre vonatkozó bejegyzést, melyet globális egészségügyi szervezetek félrevezetőnek találtak. A koronavírussal kapcsolatos álhírek kigyomlálását az emberi munkaerőn kívül fejlett mesterséges intelligencia algoritmusok is támogatták, illetve támogatják jelenleg is.

A magasabb érzelmi intelligencia segít kiszűrni az álhíreket Az álhírek és pletykák mindig is részei voltak az emberek közti kommunikációnak, de a közösségi média oldalak megjelenése óta fénysebességgel terjed egy-egy hír, így érdemes elővenni az objektivitásunkat, ha biztosan el szeretnénk kerülni az álhírek csapdáját.

A közösségi oldal blogposztban tényellenőrző programjára is felhívta a felhasználók figyelemét, ami elsősorban a "jóindulatúan" megosztott álhírek visszaszorítását célozza, kevésbé drasztikus módszerekkel. Ez a program márciustól Magyarországon is elérhető az AFP közreműködésével, erről mi is írtunk itt a Rakétán.

(Fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a Rakétán:

Magyarországon is elindul a Facebook tényellenőrző programja A közösségi oldal az AFP-vel együttműködésben Magyarországon is elindítja a tényellenőrző programját, amelynek célja, hogy független tényellenőrző szervezetek bevonásával felülvizsgálják a tartalmak pontosságát, ezzel pedig kiszűrjék a félrevezető vagy hamis híreket.

Most bárki kipróbálhatja, hogy mi maradna az internetből Facebook, Google, Amazon és Microsoft nélkül Nagyjából semmi.

Elon Musk imádja, Kínában betiltották, a Facebook le akarja másolni a Clubhouse-t Ha egy alkalmazással egyszerre foglalkozik Elon Musk, Kanye West, Mark Zuckerberg és a kínai kormány, akkor valami izgalmas biztosan van benne. Vagy nincs. Kipróbáltuk a legújabb közösségi szolgáltatást, a Clubhouse-t.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Egy diák gombnak álcázott kamerával, rejtett fülhallgatóval és egy generatív mesterséges intelligencia segítségével akart bejutni az egyetemre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.