Arcon köpte saját magát a YouTube

2021 / 07 / 18 / Perei Dóra
Arcon köpte saját magát a YouTube
Erre a tényre a nonprofit Mozilla Alapítvány kutatása világított rá.

A felmérésben résztvevő önkéntes alanyok által sértőnek talált videók (köztük rasszisták, nőgyűlölők, és a többi) mintegy háromnegyedét (hetvenegy százalékát) a YouTube ajánlórendszere is feldobta nekik. Érdekesség, hogy a problémás tartalmak gyakrabban ugrottak fel azoknál, akik nem angol nyelvterületeken élnek.

A YouTube egyre inkább a TikTokra és a Twitchre fog hasonlítani Nem bírunk ki tizenöt percet anélkül, hogy ne készítenénk nyúlfarknyi videókat a közösségi oldalunkra? Akkor pont nekünk találták ki a rövid videó formátumot, a YouTube pedig egyre inkább ezek irányába mozdul el. Nézzük, hogy kell készíteni a Klipeket a videómegosztón.

A több mint harmincezer YouTube-felhasználóval készült tanulmány adatait a Mozilla Regrets Reporter böngészős kiegészítőjén keresztül gyűjtötték a kísérletvezetők. Az önkéntesek így jelenthették be, ha megbánták egy adott videó megtekintését. Az alanyok összesen kilencvenegy ország háromezer-háromszázhatvankét videóját címkézték fel 2020 júliusa és 2021 májusa közt, ebből azóta a YouTube kétszázat kitörölt, ám összességében

addig is több mint százhatvanmillióan látták azokat.

A jelentett videók 12,2 százaléka egyértelműen sértette a videómegosztó platform szabályzatát, azzal, hogy gyűlöletkeltő és erőszakos volt, rémhíreket terjesztett vagy gyűlöletbeszédet tartalmazott, illetve spam volt.

A kutatók szerint bár a fenti adatok nem tűnnek reprezentatívnak, a YouTube egészét nézve azonban ezek a számok jelentősen nagyobbak. Hogy mit jelent ez? Mindenekelőtt azt, hogy több millió felhasználó megtekintheti a sértő tartalmakat, mire a moderátorok eltávolítják a felületről.

(Fotó: Unsplash/Nordwood_Themes)

További cikkek a témában:

Egy rendőr bevallotta, hogy miért bömböltetnek popzenét a tüntetéseken Nem a hangulatot akarják fokozni a szokatlan megoldással.

A szerzői jog EU-s reformja nyomán tényleg vége a szabad internetnek? Heves viták után változott a szerzői jog az EU-ban, 2021 június 1-én, módosult a magyar szerzői jogi törvény is, a tét a szabad internet fennmaradása, a mémek, és még annyi minden más volt, ami nélkül kevésbé lenne vidám hely a világháló.

Lehúzta a rolót az internet egyik legvéresebb bugyra Egyesek szerint szélsőjobbos trollfészek, mások a cenzúra elleni harc egyik bástyáját látták a múlt héten bezárt LiveLeakben.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
A Meta a Quest 3 megjelenésével egyre inkább elmossa a határokat a valódi és virtuális világ között, de a mesterséges intelligencia rendszereket több módon is felhasználja.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.