Arcon köpte saját magát a YouTube

2021 / 07 / 18 / Perei Dóra
Arcon köpte saját magát a YouTube
Erre a tényre a nonprofit Mozilla Alapítvány kutatása világított rá.

A felmérésben résztvevő önkéntes alanyok által sértőnek talált videók (köztük rasszisták, nőgyűlölők, és a többi) mintegy háromnegyedét (hetvenegy százalékát) a YouTube ajánlórendszere is feldobta nekik. Érdekesség, hogy a problémás tartalmak gyakrabban ugrottak fel azoknál, akik nem angol nyelvterületeken élnek.

A YouTube egyre inkább a TikTokra és a Twitchre fog hasonlítani Nem bírunk ki tizenöt percet anélkül, hogy ne készítenénk nyúlfarknyi videókat a közösségi oldalunkra? Akkor pont nekünk találták ki a rövid videó formátumot, a YouTube pedig egyre inkább ezek irányába mozdul el. Nézzük, hogy kell készíteni a Klipeket a videómegosztón.

A több mint harmincezer YouTube-felhasználóval készült tanulmány adatait a Mozilla Regrets Reporter böngészős kiegészítőjén keresztül gyűjtötték a kísérletvezetők. Az önkéntesek így jelenthették be, ha megbánták egy adott videó megtekintését. Az alanyok összesen kilencvenegy ország háromezer-háromszázhatvankét videóját címkézték fel 2020 júliusa és 2021 májusa közt, ebből azóta a YouTube kétszázat kitörölt, ám összességében

addig is több mint százhatvanmillióan látták azokat.

A jelentett videók 12,2 százaléka egyértelműen sértette a videómegosztó platform szabályzatát, azzal, hogy gyűlöletkeltő és erőszakos volt, rémhíreket terjesztett vagy gyűlöletbeszédet tartalmazott, illetve spam volt.

A kutatók szerint bár a fenti adatok nem tűnnek reprezentatívnak, a YouTube egészét nézve azonban ezek a számok jelentősen nagyobbak. Hogy mit jelent ez? Mindenekelőtt azt, hogy több millió felhasználó megtekintheti a sértő tartalmakat, mire a moderátorok eltávolítják a felületről.

(Fotó: Unsplash/Nordwood_Themes)

További cikkek a témában:

Egy rendőr bevallotta, hogy miért bömböltetnek popzenét a tüntetéseken Nem a hangulatot akarják fokozni a szokatlan megoldással.

A szerzői jog EU-s reformja nyomán tényleg vége a szabad internetnek? Heves viták után változott a szerzői jog az EU-ban, 2021 június 1-én, módosult a magyar szerzői jogi törvény is, a tét a szabad internet fennmaradása, a mémek, és még annyi minden más volt, ami nélkül kevésbé lenne vidám hely a világháló.

Lehúzta a rolót az internet egyik legvéresebb bugyra Egyesek szerint szélsőjobbos trollfészek, mások a cenzúra elleni harc egyik bástyáját látták a múlt héten bezárt LiveLeakben.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.