Az Apcoa városi csomópontokká alakítja a parkolókat

2021 / 02 / 28 / Justin Viktor
Az Apcoa városi csomópontokká alakítja a parkolókat
Az Apcoa Parking vállalat olyan európai parkolóhely-üzemeltető, mely városi csomópontokként újítja meg parkolóit azzal a céllal, hogy fenntartható fizikai és digitális infrastruktúrát nyújthasson a mobilitás, a villamosítás, a logisztika és az on demand (igény szerinti) szolgáltatások terén.

Bővített digitális ökoszisztéma

Az ügyfeleiknek kibővített szolgáltatásokat és termékeket kínálnak, miközben az ingatlan-tulajdonosok részesülhetnek a megnövekedett forgalomból és a gyakoriságból, melyek további üzleti lehetőségeket teremtenek. 

Az Apcoa Urban Hubs márkanév alatt a vállalat a jövőben kibővíti parkolóhelyeinek funkcionalitását, integrálva őket egy dedikált digitális ökoszisztémába, amely a vállalat saját digitális platformján, az Apcoa Flow-n alapul.

Ez azt jelenti, hogy a vállalat összes parkolója potenciális központtá alakul át a fenntartható szolgáltatások széles skálája érdekében. A kezdeti fókuszban a többszintes belvárosi parkolók állnak, mivel ezek kínálják a legtöbb lehetőséget az “utolsó mérföld” logisztika hatékonyságának javítására, például a belváros logisztikai forgalmának csökkentésével és a CO2-kibocsátás jelentős csökkentésével.

A Google feladta Toronto-okosváros terveit, a koronavírus és a digitális szkepszis miatt A koronavírus járvány az intelligens város projekteket is elérte, és az evolúciós szelekció itt is dolgozik: a más alapbetegségekkel küzdő projektek sem élik túl. A Google testvérvállalata a Sidewalk Labs a koronavírus világjárvány okozta komplikációkra hivatkozva feladta tervét, hogy intelligens várost építsenek a kanadai Torontoban.

11 ezer telephely-HUB

Az elektromos töltési infrastruktúra ellátottság növelésével a terv aktívan támogatja az elektromos mobilitásra való áttérést is, a városlakók és a saját parkolót nélkülöző ingázók igénybe vehetik ezt a lehetőséget is.

„A digitális és az on demand (igény szerinti) gazdaságnak, különösen a mobilitás és a logisztika területén, fizikai alapokra, valamint intelligens és rugalmas infrastruktúrára van szükség. Több mint 11 ezer telephellyel hoztuk létre Európa legnagyobb, digitálisan összekapcsolt parkolóinak hálózatát. Az elkövetkező években folyamatosan bővíteni akarjuk több száz Apcoa Urban Hubs hálózatunkat Európa-szerte."

"Csomópontjaink ötvözik a parkolást a logisztikai és technológiai szolgáltatásokkal, a közös mobilitási platformokkal és az elektromos járművek töltési infrastruktúrájával, és már most is nagyban hozzájárulnak a jövő intelligens városainak létrehozásához” - mondta el Philippe Op de Beeck, az Apcoa Parking Group vezérigazgatója. 

Moszkvában érkezik az igény szerinti mobilitás program A kísérleti szolgáltatást a külvárosi területeken indítják majd el, ahol mikrobuszokat alkalmaznak a távoli lakónegyedekbe történő eljutás lehetőségeinek javítására.

230 millió fogyaszt

„Az Apcoa parkolóin keresztül jelenleg 230 millió fogyasztó érhető el ingatlanjaink közelében az európai városközpontokban. Partnereink kihasználhatják fejlett digitális hálózatunk előnyeit saját üzleti modelljük fejlesztése érdekében. Stratégiai partnereink közé tartozik a Bosch, a BVG, a Daimler, az E.ON, a Here Technologies, a Sixt és az UFO Drive."

"Az Apcoa Flow méretezhető platformot 2018-ban indítottuk, ami integrált, érintésmentes hozzáférést biztosít a belvárosi parkolókhoz egyedi felületeken keresztül. Csak az alapvető gazdasági és társadalmi folyamatok előrejelzésével és aktív alakításával leszünk képesek sikeresen alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz, és profitálni azokból" - magyarázta Op de Beeck.

(Forrás: Apcoa Kép: Apcoa)

Ez is érdekelhet:

Sanghaj lett az év okosvárosa a Smart City Live 2020 rendezvényen Kína komoly tapasztalattal rendelkezik a technológiai innováció élmezőnyében, és úgy tűnik, hogy az eddigi trend továbbra is folytatódik az IoT által támogatott intelligens városok diadalmenetével. Most éppen Sanghaj tört az élre.

Az ausztriai Graz az 5G-re és az IoT-re támaszkodva alakul okosvárossá A valódi autonómiával, reális helyzetértékeléssel, és bátor jövőképpel rendelkező városok világszerte ráléptek már az okosvárossá válás útjára. A Citycom Telecommunication Graz teljes Stájerországot lefedő 5G hálózat szállítására szerződött a Nokiával, ami új bevételi lehetőségeket is teremt város számára.

Milton Keynes lendületes okosváros programjában mindent bevetnek Az okos városokról a legtöbb ember azt gondolja, hogy pusztán a technológia,  érzékelők, hálózatok, adatok, a dolgok internete használatában ki is merül a fogalom tartalma. A dolog azonban egyre inkább az embereken is múlik. A technológia valóban segítheti városainkat a hatékonyabb szolgáltatások nyújtásában és az átláthatóság növelésében, de a lakosság a potenciális felhasználók  képzésére és bevonására is nagy szükség van.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Elon Musk szerint megoldható az emberiséget fenyegető vízhiány
Musk szerint a probléma “nagyon is megoldható”, és úgy tűnik, hogy a lényeget tekintve igaza van. Egy bökkenő azonban akad.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.