Az új Erasmus+ Applikáció egyablakos ügyintézést kínál a hallgatók számára

2021 / 02 / 09 / Perei Dóra
Az új Erasmus+ Applikáció egyablakos ügyintézést kínál a hallgatók számára
A telefonos alkalmazás célja, hogy a jelentkezéstől a hazatérésig támogassa a diákokat abban, hogy részt vegyenek a leghíresebb európai mobilitási programban.

Az Erasmus+ Applikáció első verzióját három év után kissé elavult lett, ezért az Európai Bizottság Ifjúságért, Oktatásért és Erasmus+-ért felelős egysége 2019-ben fejlesztési pályázatot írt ki. Az ELTE konzorciumban pályázott és nyert, a csoport tagjai a European University Foundation (EUF, az eredeti app fejlesztője), az Erasmus Students Network (ESN), továbbá informatikai alvállalkozók (Aristotle University of Thessaloniki, Eworx). Az applikáció – amelynek asztali verziója is lesz – központi szerepet tölt be a European Student Card Initiative nevű kezdeményezésben, amely az Erasmus+ mobilalkalmazáson keresztül online egyablakos ügyintézést biztosít a hallgatók számára, amellyel kezelhetik a mobilitási időszakukkal kapcsolatos összes adminisztratív lépést – tartózkodásuk előtt, alatt és után.

Nem(csak) a COVID-19 miatt kellene megreformálni az oktatást Az oktatás a világon mindenütt gyökeres átalakítást kíván ahhoz, hogy az emberiség a jelenleg zajló technológiai változások győztese maradhasson. Ellenkező esetben tömegek hagyják el az iskolát olyan tudással, amit a gépek sokkal jobban és olcsóbban megoldanak.

Az egyedüli belépési ponton keresztül a hallgatók könnyedén megtalálják a sikeres mobilitási tapasztalatokhoz szükséges információkat, elvégezhetik a szükséges adminisztratív lépéseket és a mobilalkalmazás segítségével hozzáférhetnek egyetemi szolgáltatásokhoz, lehetőségekhez a fogadó intézmény campusán és annak környékén.

Az új Erasmus+ App biztosítja, hogy a hallgatók Európa-szerte egy helyről,

széles körű tájékoztatást kapjanak az Erasmus+ program keretében megvalósuló mobilitási lehetőségekről és a mobilitáshoz kapcsolódó eszközökről, szolgáltatásokról. Az applikációt létrehozó nemzetközi, innovatív projektben az ELTE konzorciumvezető szerepet vállalt, együttműködve a European University Foundation és az Erasmus Student Network szervezetekkel. A projekttel kapcsolatban még több részletet ezen a weboldalon találhatunk, illetve ugyanitt regisztrálhatunk is.

További cikkek a témában:

Mobiltöltés menetszéllel, séta közben A klasszikus, "miért is nem nekem jutott ez eszembe" ötlet. Olyan egyszerű, hogy egy általános iskolás is könnyedén megértheti, mégis hatalmas piacot és profitot hozhat feltalálójának. Nekünk pedig egyszerű és mindig kéznél, illetve "lábnál" lévő mobil feltöltési lehetőséget.

Így lehetnek biztonságban a gyerekek és a tanárok a digitális oktatás ideje alatt is Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Szakemberek összegyűjtötték, mire érdemes figyelni ilyenkor.

A jövő tudósai #1 - egy 8 éves mexikói kislánynak magasabb az IQ-ja, mint Einsteinnek Közhely, hogy a gyerekek világa kegyetlen tud lenni, de a társaiktól viselkedésükben is különböző gyerekek mindenki másnál jobban érzik ezt. A kiközösítés, csúfolódás, a csoportosan elkövetett megalázás komoly problémát jelent világszerte. Még azok is megszenvedik ezt, akik szorgalmuknak és képességeiknek köszönhetően már gyermekként kiemelkednek még a felnőttek közül is. Iskolapélda következik.

(Forrás: ELTE, Fotó: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.