Az USA légierejének kutatólaboratóriumába megérkezett a "Napsugárzás" projekt első eleme

2021 / 01 / 03 / Justin Viktor
Az USA légierejének kutatólaboratóriumába megérkezett a
A világűrben a napelemek sokkal hatékonyabb energiatermelésre képesek mint a Föld felszínén, a légkör és a felhők hiánya miatt. A magasabb hatásfok több energiát jelent, melyet csúcstechnikás napelemekkel termelnek, és ez akár a Földre is lesugározható.

Az Egyesült Államok légierejének kutatóközpontja (Air Force Research Laboratory - AFRL) most olyan műholdat szeretne pályára állítani, ami demonstrálhatná az így megtermelt energia Földre történő lesugárzását. Az SSPIDR (Space Solar Power Incremental Demonstrations and Research) program az Arachne műhold segítségével valósulhat meg, amit 2024-ben terveznek fellőni. 

Az Arachne két részből áll, ezek a Helios és a SSPRITE. Míg a Helios napelemei megtermelik az energiát, az SSPRITE rádiófrekvenciás úton továbbítja azt a Földre. A napenergiát egyfajta szendvicspaneles rendszerrel alakítják rádiófrekvenciává, és más űreszközök energiával való ellátását is letesztelik majd vele, a Holdra és Marsra induló küldetések tervezett technológiai megoldásaihoz.

A 130 billió forintból fejlesztett F-35-ös vadászgéppel még egy célt sem lehet eltalálni Az amerikai Védelmi Minisztérium nemrégiben végezte el a Lockheed Martin F-35 vadászrepülőgép-fejlesztés előrehaladásának éves értékelését és az eredmény finoman fogalmazva is lelombozó.

A Légierő Kutató Laboratóriuma a Northrop Grummantól szerezte be az Arachne űrjármű első repülési hardverkomponensét. A „Helios” részegységben kapnak helyet az áramellátásért felelős-, a kommunikációs-, a hőellátást biztosító-, és az űrhajó haladási irányát vezérlő rendszerek kezeléséhez szükséges berendezések az egész űrhajón. Ez lesz az a platform, ami a hasznos terhet a helyén tartja, amikor a jármű pályára áll, és az is, amin a kísérleteket végzik.

"A Helios modul elfogadása Northrop Grumman-tól, az Arachne űrkísérlet fejlesztésének kulcsfontosságú mérföldköve"

- ​​mondta Kevin Bryant, az Arachne programmenedzsere. Ez a mérföldkő nemcsak az Arachne program, hanem az AFRL egésze szempontjából is jelentős.

(Forrás: afrl.af.mil Kép: Afrl)

Ez is érdekelhet:

Az USA hadserege június óta már nem floppyt használ az atomrakéták indításához Bréking: Nem írtuk el, az amerikai katonaság végül abbahagyta a hajlékonylemezek (floppy) használatát a nukleáris fegyverek ellenőrzésének és irányításának folyamatában. Nem kapkodták el a dolgot.

Vasárnap reggel felszállhat a Boeing X-37B, az USA titokzatos katonai űrrepülőgépe A Boeing X-37B hivatalosan azért indul újabb ki tudja meddig tartó űrrepülésre, hogy az America Strong program katonai elemének keretén belül tanulmányozza a sugárzás és más űrhatások vetőmagokra és más anyagokra gyakorolt ​​hatásait. Vetőmagokra. És más anyagokra.

Sikeresen landolt a titokzatos kínai űrrepülőgép Ahogy arról nemrég hírt adtunk, múlt héten pénteken a reggeli órákban Kína, felbocsátott egy újra felhasználható űrhajót, és -bár akkor ezt még nem tudtuk -  most már biztos, hogy egy űrrepülőgép is volt a fedélzetén. Ezt onnan lehet tudni, hogy most bejelentették, hogy leszállt, és Micimackó óta tudjuk, hogy ami leszáll, annak előtte fel kellett szállnia.


 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Először térképezték fel egy exobolygó belsejét és a kutatás közben kiderült, hogy a nagy méretük ellenére rendkívül kis tömegű “puffadt bolygók”, azaz a vattacukorbolygók hogyan szerezhették furcsa formájukat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.