Dél-Korea ismét megbüntette a Google-t

2021 / 09 / 18 / Perei Dóra
Dél-Korea ismét megbüntette a Google-t
Nincs könnyű helyzetben a Google, az utóbbi időben ugyanis egyre több fronton érték támadások tisztességtelen eljárásért, mivel nem minden esetben jár el úgy, hogy megóvja a piac egészséges versenyhelyzetét.  

Világszerte egyre több olyan eset lát napvilágot, amikor a keresőóriás visszaéléseket követett el, és mivel a Google bűnössége már több alkalommal bebizonyosodott az ellene indult eljárásokban, egyre többen fel mernek lépni vele szemben.

Dél-Korea ismét megbüntette a Google-t

Korábban itt a Rakétán is megírtuk, hogy Dél-Korea megbüntette a keresőóriást, most pedig rövid idő alatt másodszor is fogást talált rajta a kormány. Ezúttal egészen pontosan a Korea Fair Trade Commission, vagyis a helyi versenyhatóság.

A bírságra ugyanakkor már számíthatott a Google, az ellene indult vizsgálat ugyanis jóval korábban, lassan egy évtizede indult.

A dél-koreai versenyhatóság végül azért találta bűnösnek a techóriást, mert egy megállapodás aláírásához kötötte, hogy az olyan cégek, mint a Samsung vagy az LG megkapják az Androidot, a Google azonban kifejezetten megtiltotta nekik, hogy olyan módosított verziót telepítsenek a telefonokra, amit a keresőóriás nem hagyott jóvá. A hivatal ezért 207,4 milliárd dél-koreai wonosra, vagyis mintegy 52,5 milliárd forintra bírságolta a vállalatot.

A probléma gyökere egészen 2011-ig nyúlnak vissza, amikor is az LG és az Amazon közösen kiadták a Fire táblagépet, amin az Android módosított verziója futott. Az eszköz azonban sosem került fel a boltok polcaira, mert a cégek nem akarták megszegni a Google-lel kötött megállapodást.

Vagy ott volt az az eset, amikor a Samsung 2013-ban kiadta az első Galaxy Gear okosóráját, ami Android 4.3-as verziójával működött, a Google 'áldásos közbenjárására' azonban a Tizen operációs rendszerre kellett cserélni.

2018-ban pedig szintén az LG-nek akadályozta meg a Google néhány okoshangszóró, valamint egy Amazonnal közös televízió bevezetését.

A koreai versenyhatóság szerint a Google magatartása tehát nem csupán tisztességtelen volt, de számos izgalmas elektronikai termék létrejöttét is meghiúsította.

Dél-Korea megszorongatta az Apple-t és a Google-t Az országvezetés súlyos szankciókat vetett ki a techóriásokra, miután azok tavaly feldühítették az Epic Games-t, és törölték áruházaikból a Fortnite-ot.  

A Google azzal védekezik, hogy az antifragmentációs megállapodás eredeti célja az volt, hogy a dél-koreai vásárlók is magasabb színvonalú és jobb minőségű termékeket kapjanak, illetve szerették volna a fejlesztők dolgát is megkönnyíteni.

(Fotó: Unsplash/Kai_Wenzel)

További cikkek a témában:

Hogyan törölhetünk egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben A Google által biztosított 15 GB tárhelynek a jelentős részét tudják elfoglalni a fölösleges levelek, de van egy egyszerű módszer, amivel néhány kattintással törölhetjük őket.

Bevezetik az Anti-Google törvényt Dél-Koreában Az új szabályok értelmében sem a Google, sem az Apple, sem a többi nagyvállalat nem kötelezheti a platformjukat használó alkalmazásfejlesztőket arra, hogy csak az ő alkalmazásboltjaikon keresztül értékesíthessék az appokat, a cégeknek járó magas jutalékért cserébe.

Biden elnök segítséget kért és ígéreteket kapott, hogy felvértezze az USA-t cybertámadások ellen Az Amazon, az Apple, a Google és a Microsoft is felajánlotta, hogy támogatja az amerikai kormány erőfeszítéseit.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.