Hol lehet megnézni, hogy meddig tarthat ki az ingyenes Google-tárhelyünk?

2020 / 11 / 27 / Perei Dóra
Hol lehet megnézni, hogy meddig tarthat ki az ingyenes Google-tárhelyünk?
2021 nyarától megváltozik a Google-szabályzata a fotó- és képfeltöltésről, így ebben a helyzetben minden pluszinformáció jól jön: a cégtől ezúttal arra kapunk választ, hol nézhetjük meg, hogy feltöltési szokásainknak megfelelően mennyi felhasználható helyünk maradt az ingyenes tárhelyből.

Mi is írtunk a Google napokban tett bejelentéséről, miszerint 2021 június elsejétől a Fotókba feltöltött - jó minőségű - képek és videók is beleszámítanak majd a Google-fiók díjmentes, tizenöt gigabájtos tárhelyébe. (Ez csak június elsejétől érvényes, az előtte feltöltött jó minőségű felvételekre még nem.) Kivételt csak a Pixel mobilok tulajdonosai jelentenek, ők továbbra is korlátlanul tölthetnek fel nagyfelbontású (de nem eredeti), korlátlan mennyiségű fotót. A Google Drive szabályzata szintén módosul, a Google ugyanis a fenti időponttól kezdve vizsgálja majd a Google-fiókokat,

és törli azon fiókok tartalmát, amelyekbe több mint két éve nem jelentkeztek be.

Ebben a helyzetben minden pluszinformáció jól jön, ezúttal arra kaphatunk választ, hol nézhetjük meg, hogy feltöltési szokásainknak megfelelően mennyi felhasználható helyünk maradt az ingyenes Google-tárhelyből. Miután bejelentkeztünk a Google-fiókba, kattintsunk erre a linkre, hogy meglássuk az aktuális foglalt tárhely mennyisége melletti előrejelzést arról, hogy adott naptól számítva mennyi ideig tarthat ki a maradék ingyenes hely. Ez akár több év is lehet attól függően, milyen gyakran töltünk fel dolgokat. A Google algoritmusa ehhez a korábbi aktivitásokat veszi alapul.

Előre menekülnek a tech óriások - de mindegyik másként Az Amazon, az Apple, a Google és a Facebook is ki akar bújni a célkeresztből.

A vállalat ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy becslést csak abban az esetben tudnak végezni, ha az elmúlt pár hónapban rendszeresen töltöttünk fel tartalmat, nem érjük el hamarosan elérjük a tárhelykorlátot, és nem fogyott még el a tárhelyünk. A További Információk linken pedig még többet elárulnak a megváltozó szabályzatról.

Ez is érdekelhet:

Brüsszelben panaszolta be a Google-t több mint százötven szervezet

Részletesebbé, színesebbé válik a Google Térkép, új városképek is jönnek

A Google és a Facebook nem lélegezhetnek fel Joe Biden megválasztása miatt

(Fotó: Unsplash.com/Elle_Cartier)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.