Így fest a Balaton a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről

2021 / 07 / 21 / Felkai Ádám
Így fest a Balaton a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről
A lenyűgöző képeket a francia űrhajós, Thomas Pesquet készítette.

Thomas Pesquet, az ESA űrhajósa idén áprilisban érkezett a SpaceX Crew Dragon Endeavour űrkapszulájában két amerikai, Shane Kimbrough, Megan McArthur, valamint Hoside Akihiko japán asztronauták társaságában a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére. A férfi Franciaországban született 1978-ban, és fekete övet szerzett dzsúdóban, de több más sport mellett szeret szaxofonon játszani, és kedveli az olvasást is. Amellett pedig fényképezni is szokott, aminek külön jelentőséget ad, hogy jelenleg tehát az ISS fedélzetén teljesít szolgálatot.

A magyar szívet pedig ilyenkor nyáron külön megdobogtatja az a képsorozat, amit az űrhajós június 3. és 18. között készített különböző napokon és más és más szögekből, és amelyeket mind a Twitteren, mind pedig a Flickr-en elérhetővé tett. Ezeken ugyanis, mint írja, a Balaton összetéveszthetetlen alakja, valamint világos zöld színe látható. (A szövegkörnyezetből pedig kiderül, hogy összetéveszthetetlen alak ide vagy oda, Pesquet egyszer már összetévesztette a magyar tengert Bajkál-tóval, de annyi baj legyen, hiszen most viszont örülhetünk a képeknek).

(Kép: Flickr/Thomas Pesquet)

További cikkek a témában:

Így néz ki Budapest a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről Remélhetőleg, aki tehette, mosolygott a fővárosban március 18-án este, mert egy asztronauta remek fotót lőtt Budapestről az ISS-ről.

Túlvilágian szép a Velencei-tó és a Balaton feletti fényoszlopokról készült felvétel Kifejezetten misztikus a látvány, de nagyon is természetes folyamatok állnak a ritka jelenség hátterében.

Így hatnak a gyógyszermaradványok a balatoni élővilágra A kutatók azt bizonyították, hogy az emberre nem veszélyes mértékű szennyeződés is hatással lehet az ökoszisztémára.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.