Így fest a Balaton a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről

2021 / 07 / 21 / Felkai Ádám
Így fest a Balaton a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről
A lenyűgöző képeket a francia űrhajós, Thomas Pesquet készítette.

Thomas Pesquet, az ESA űrhajósa idén áprilisban érkezett a SpaceX Crew Dragon Endeavour űrkapszulájában két amerikai, Shane Kimbrough, Megan McArthur, valamint Hoside Akihiko japán asztronauták társaságában a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére. A férfi Franciaországban született 1978-ban, és fekete övet szerzett dzsúdóban, de több más sport mellett szeret szaxofonon játszani, és kedveli az olvasást is. Amellett pedig fényképezni is szokott, aminek külön jelentőséget ad, hogy jelenleg tehát az ISS fedélzetén teljesít szolgálatot.

A magyar szívet pedig ilyenkor nyáron külön megdobogtatja az a képsorozat, amit az űrhajós június 3. és 18. között készített különböző napokon és más és más szögekből, és amelyeket mind a Twitteren, mind pedig a Flickr-en elérhetővé tett. Ezeken ugyanis, mint írja, a Balaton összetéveszthetetlen alakja, valamint világos zöld színe látható. (A szövegkörnyezetből pedig kiderül, hogy összetéveszthetetlen alak ide vagy oda, Pesquet egyszer már összetévesztette a magyar tengert Bajkál-tóval, de annyi baj legyen, hiszen most viszont örülhetünk a képeknek).

(Kép: Flickr/Thomas Pesquet)

További cikkek a témában:

Így néz ki Budapest a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről Remélhetőleg, aki tehette, mosolygott a fővárosban március 18-án este, mert egy asztronauta remek fotót lőtt Budapestről az ISS-ről.

Túlvilágian szép a Velencei-tó és a Balaton feletti fényoszlopokról készült felvétel Kifejezetten misztikus a látvány, de nagyon is természetes folyamatok állnak a ritka jelenség hátterében.

Így hatnak a gyógyszermaradványok a balatoni élővilágra A kutatók azt bizonyították, hogy az emberre nem veszélyes mértékű szennyeződés is hatással lehet az ökoszisztémára.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ilyen lesz a Földön élni negyedmilliárd év múlva
Ilyen lesz a Földön élni negyedmilliárd év múlva
Lényegében egyetlen szuperkontinens alakul majd ki, ahol nem lesz túl jó móka emlősnek lenni.
Kiadták az engedélyt Lengyelország első atomerőművének megépítésére
Kiadták az engedélyt Lengyelország első atomerőművének megépítésére
A tervek szerint 2040-ig három, összesen 9 GW kapacitású atomerőművet építenek majd az Európa vezető széntermelőjének számító országban.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.