Így fog kinézni az Apple autója, ha hihetünk a szabadalmaiknak

2021 / 11 / 11 / Pőcze Balázs
Így fog kinézni az Apple autója, ha hihetünk a szabadalmaiknak
Egy brit, autólízinggel foglalkozó cégnél megtervezték, hogy hogyan is mutatna az Apple autója, ha valóban felhasználnák az összes, a projekttel kapcsolatos szabadalmukat. Persze az, hogy tényleg így fog-e kinézni a kocsi, legalább akkora kérdés, mint hogy egyáltalán elkészül-e.

Az elmúlt néhány évben alig telt el úgy egy-két hónap, hogy ne olvashattunk volna pletykákat az Apple Carról. Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy már csak 2024-ig kell várnunk a kocsira, később a Hyundai-t hozták hírbe a projekttel, majd a sor kiegészült a KIÁ-val és a Porschéval. De hiába a rengeteg információ és félinformáció, biztosnak csak annyi tűnik, hogy Cupertinóban tényleg dolgoznak valamin. Nem véletlenül keresnek radar tesztmérnököket, nem véletlenül igazolják le a Tesla önvezetésért felelős menedzserét, nem véletlenül van már száztizennégy autójuk a kaliforniai utakon, amelyek önvezető technológiával kapcsolatos teszteket végeznek.

Vagy valami, vagy megy valahova

Épp ezért sokan álmodoznak arról, hogy vajon pontosan mit fog piacra dobni az Apple - úgy tűnik, a Vanarama nevű lízingcégnél dolgozó szakemberek is közéjük tartoznak, írja a 9to5Mac. Itt készült el ugyanis az a háromdimenziós, szabadon mozgatható terv, amely megmutatja, hogy mi sülhet ki a projekttel kapcsolatos, nyilvánosan elérhető információkból. Ezek pedig leginkább az Apple szabadalmai, amelyekről fontos megjegyezni, hogy nincs garancia arra, hogy a cég valaha le is fejleszti, illetve fel is használja az elképzeléseit, ahogyan a Dyson szekrénynyitogató robotjaival kapcsolatban sem biztos, hogy valaha megvásárolhatjuk azokat.

Ha Tim Cookék tényleg bevetnék minden ötletüket, akkor a Tesla Cybertruck-jára emlékeztető, de annál eggyel barátságosabb kocsinál kötnénk ki, legalábbis a lízingcég tervezői szerint. Ami viszont nem az ő fantáziájukról, hanem az Apple-szabadalmakról tanúskodik, az az A-B-C-oszlop nélküli felépítés, az adaptívan, valószínűleg ellenkező irányba nyíló ajtók, a senkit sem meglepő intelligens asszisztens, Siri, és a személyre szabható, egy darab, hatalmas képernyőből álló műszerfal. Ha így fog kinézni az Apple Car, ha nem, érdemes eljátszani a tervvel, és ezzel együtt a gondolattal, hogy egyszer tényleg kigurul egy almaemblémás autó Cupertinóból.

(Fotó: Vanarama)

További cikkek a témában:

Évente 1800 kilométert is meg tud tenni hálózati töltés nélkül a Toyota új elektromos autója A világ legnagyobb autógyártója pénteken mutatta be a bZ4X SUV-ot, ami a Toyota első olyan modellje, ami kifejezetten elektromos autónak készült.

"Az EV-piac többi szereplőjének ideje felébredni" - megjött a Tesla régóta várt kihívója, a Lucid Air "Tesla gyilkos" - halljuk újra és újra évek óta a Lucid Airről, ami öt évvel az első prototípus bemutatása után idén szeptemberben végre gyártásba került. Az amerikai szakújságírók már ki is próbálhatták az autó legerősebb és legnagyobb hatótávolságú változatának számító Dream Editiont, és az első visszajelzések több mint biztatóak.

Soha többé nem kell üzemanyagra költeni, jön a napelemekkel felszerelt városi kisautó A Squad mindössze kétmillió forintba kerül, és a tetején elhelyezett napelemeknek köszönhetően napi húsz kilométert is meg tud tenni anélkül, hogy valaha tölteni kéne.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.