Kirk kapitány 90 évesen valóban eljutott az űrbe

2021 / 10 / 13 / Bobák Áron
Kirk kapitány 90 évesen valóban eljutott az űrbe
William Shatner 79 epizódban és 7 egész estés filmben alakította az Enterprise űrhajó kapitányát a Star Trek sorozatokban és filmekben, szerdán pedig a Blue Originnek köszönhetően valóban eljutott a világűrbe.

Shatner ugyanúgy egy New Shepard fedélzetén emelkedett 106 kilométeres magasságig, ahogyan júliusban Jeff Bezos is, a Blue Originnek azóta ez volt az első kilövése. A kilövés a videón 2:23:02-től látható.

A színész és három utastársa (Chris Boshuizen, Glen De Vries, és Audrey Powers) nagyjából másfél órával a tervezett indulás után, magyar idő szerint 16.50-kor emelkedett a magasba az NS-18 misszió keretében, majd a 106 680 méteres magasság elérése után biztonságosan landoltak a texasi sivatagban.

"Soha nem éltem még át ehhez hasonlót" - mondta a földet érés után Shatner, aki 90 éves és 205 napos korával a legidősebb olyan ember lett, aki valaha a világűrben járt. A különleges címet a 82 éves Wally Funktól vette át, aki a Blue Origin előző küldetése során jutott fel az űrbe. Bezoshoz hasonlóan ugyanakkor hivatalosan Shatner sem vallhatja magát asztronautának, ugyanis Branson és Bezos júliusi útjai után a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) igyekezett gyorsan tisztázni, hogy az űrugrást végrehajtó űrturistáknak nem jár ez a cím.

További cikkek a témában:

Kirk kapitány az űrbe megy - a Blue Origin másodszor visz utasokat a világűrbe, köztük a kilencven éves William Shatnert is A Star Trek sorozat Kirk kapitányát játszó Shatner lesz a legidősebb ember, aki valaha is elérte a világűr határát, megelőzve ezzel a Blue Origin első embereket szállító járatán utazó 82 éves Wally Funkot.

MI formában fog örökké élni a Kirk kapitányt játszó William Shatner A Star Trek kapitánya lesz az első tesztalanya az új Mesterséges Intelligencia Interaktív Emlékrendszer technológiának, amely lehetővé teszi, hogy az elkövetkező generációk "élőben", akár hologrammal kivetített formában beszélgethessenek Shatnerrel.

Sikeresen visszatért a Földre az első, kizárólag civil űrhajósokból álló űrmisszió A Dragon űrkapszula magyar idő szerint vasárnap, kevéssel éjjel 1 után landolt az Atlanti-óceánban.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Újabb szereplő próbálkozik meg a holdra szállással és elpusztíthatatlan időkapszulát is visz a Holdra
Újabb szereplő próbálkozik meg a holdra szállással és elpusztíthatatlan időkapszulát is visz a Holdra
Az Intuitive Machines IM-1 missziója szerdán indul és a landolást február 22-én kísérlik meg. A cég Nova-C leszállóegysége többek között a NASA tudományos műszerei szállítja a Holdra és egy időkapszulát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.