Még könnyebb lett megtalálni az elveszett Apple fülhallgatókat

2021 / 10 / 06 / Pőcze Balázs
Még könnyebb lett megtalálni az elveszett Apple fülhallgatókat
A nemrég megjelent iOS 15 több olyan frissítést tartalmaz, amelyek abban segítenek, hogy megtaláljuk a kallódó Apple eszközeinket. Az AirPods Pro és Max modelleket most már nem csak csipogtatni tudjuk, ha elkallódnak.

Nemrég számoltunk be arról a Rakétán, hogy az iPhone-jainkat az operációs rendszer új verziójának a telepítése után már kikapcsolt állapotban is megtalálhatjuk, most pedig az Apple élesített egy újabb beígért fejlesztést. Korábban az AirPods család tagjait kétféleképpen tudtuk megkeresni: ha a közelünkben voltak, akkor csipogtathattuk a kütyüket, ha ennél nagyobb volt a baj, akkor a Lokátor alkalmazásban megnézhettük, hogy utoljára mikor voltak csatlakoztatva a telefonunkhoz. Ezek ugyan hasznos megoldások, de abban az esetben, ha eltettük a füleseinket, majd két sarokkal később kiestek a zsebünkből, gyakorlatilag semmit sem segítettek.

Márpedig az AirPods-okat és AirPods Prókat nem nehéz elhagyni. Japánban például közel ezer pár potyogott be a sínek közé hetvennyolc vonatállomáson, így az ottani vasút a Panasonic-kal közösen egy speciális porszívót fejlesztett ki (https://raketa.hu/elveszett-airpods-fulhallgato-japan-vonat), hogy így halásszák ki a sínekről a kütyüket. De tudunk olyan koreai popsztárról is, aki egymaga harminchárom párat veszített el.

A The Verge most arról ír, hogy az AirTagekhez hasonlóan a Pro és a Max készülékeket elveszett üzemmódba tudjuk kapcsolni a Lokátor appban. Ha egy Apple-felhasználó elsétál mellettük az utcán, anélkül, hogy észrevenné, máris segít nekünk a nyomukra akadni, az iPhone-unk azonnal jelzi, hogy merre vannak. A milliárdnyi iOS eszköz java ugyanis automatikusan és észrevétlenül kapcsolatban áll egymással, egy nagy, globális hálót alkotva. Ha aztán a fülhallgatóink közelébe kerülünk, az AirTagekhez és a hideg-meleg játékhoz hasonlóan vezet el minket hozzájuk a telefonunk.

Az Apple fülhallgatói automatikusan frissítik a rajtuk futó szoftvert, így eltarthat néhány napig, míg a változás eljut a füleseinkhez - és az alap AirPods-ok egyelőre nem tudják ezeket a megoldásokat, de elképzelhető, hogy a hosszú ideje pletykált új változatuk már képes lesz erre.

(Fotó: Mark Farías/Unsplash, Omid Armin/Unsplash)

További cikkek a témában:

Már kikapcsolt állapotban is megtalálhatjuk az elveszett vagy ellopott iPhone-unkat Az iOS 15-re való frissítés után már az sem jelenthet akadályt a telefonunk megtalálásában, ha időközben lemerült az akkumulátora, és a tolvajoknak sem lesz elég, ha egyszerűen kikapcsolják a mobilt.

Akkora problémát okoznak a vonatsínekre ejtett fülhallgatók Japánban, hogy a Panasonic egy speciális porszívót is kifejlesztett a probléma kezelésére Amikor az Apple bemutatta az első AirPodsot, már lehetett sejteni, hogy a teljesen vezeték nélküli eszköz az elvesztett fülhallgatók új korszakát nyithatja meg, a statisztikák szerint pedig ez a félelem nem volt teljesen alaptalan.

Nagyon benézték az amerikai határőrök a "hamis" AirPodokat Az Amerikai Vámügy és Határőrség büszkén számolt be arról, hogy lefoglaltak kétezer olyan fülhallgatót, amelyek az Apple AirPod-jaira hasonlító hamisítványok. Az sem zavarta őket, hogy a dobozon ez áll: OnePlus Buds.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Az elpusztíthatatlan persze csak a hétköznapi használat közbeni strapabírásra vonatkozik, nem a szélsőségesen extrém körülményekre, de kalapáccsal például lehet ütni a robotkezet, amit a Google DeepMindnak fejlesztettek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.