Már kikapcsolt állapotban is megtalálhatjuk az elveszett vagy ellopott iPhone-unkat

2021 / 09 / 29 / Bobák Áron
Már kikapcsolt állapotban is megtalálhatjuk az elveszett vagy ellopott iPhone-unkat
Az iOS 15-re való frissítés után már az sem jelenthet akadályt a telefonunk megtalálásában, ha időközben lemerült az akkumulátora, és a tolvajoknak sem lesz elég, ha egyszerűen kikapcsolják a mobilt.

Néhány napja már írtunk az Apple legújabb mobil operációs rendszerének az újdonságairól, de egy fontos új funkció akkor kimaradt: a Lokátor (Find My) szolgáltatás használatával ugyanis mostantól akkor is megtalálhatjuk az elveszett telefonunkat, ha az ki van kapcsolva, vagy időközben lemerült az akkumulátora.

A Lokátor az Apple nyomkövetőjéhez, az AirTaghez hasonlóan működik, vagyis a telefonunk helyzetét a közelben lévő többi iPhone, iPad, Mac segítségével is képes meghatározni. Bár az Apple nem részletezte, hogy kikapcsolt állapotban ez hogyan történik, de ahogy a MacRumors írja, a telefonban vagy a helymeghatározáshoz használt U1 chip, vagy a Bluetooth vagy pedig az NFC azután is bekapcsolva marad, hogy magát a telefont kikapcsolták vagy az akkumulátor lemerült - igaz, utóbbi esetben ez lehet, hogy csak néhány óráig igaz.

Így tudjuk megtalálni az elveszett mobilunkat Segítünk beállítani és használni a Google Készülékkeresőjét és az Apple Lokátorát.

A lopások megakadályozása érdekében az Apple egy másik funkcióval is bővítette a Lokátor szolgáltatást, ugyanis a mobilunk ezentúl akkor is követhető marad az appban, ha azt valaki törli a készülékek közül. Ez természetesen nem igaz arra az esetre, ha előbb feloldottuk az aktiválási zárat, amit az Apple ID-nkkal és jelszavunkkal tehetünk meg.

A Lokátornak nem ez az egyetlen újdonsága az iOS 15 felhasználók számára: az iPhone-ja segítségével eddig is követhettünk bárkit (ideális esetben az illető beleegyezésével), de a Saját helyzet megosztása funkció most már nem csak néhány percenként, hanem valós időben frissíti a célszemély helyzetét, ami nagyon jól jöhet például amikor nagyobb tömegben akarunk megtalálni valakit.

Egyelőre nem aktív, de a későbbiekben arra is lesz lehetőségünk, hogy az AirPods Pro és Max fülhallgatónkat akkor is megtaláljuk, ha azok kívül esnek a telefonunk Bluetooth-sugarán.

A Lokátor funkció alapból be van kapcsolva minden telefonon, de ha ellenőrizni szeretnénk, vagy korábban kikapcsoltuk és visszakapcsolnánk, azt a Beállításokon belül a Lokátor elemre kattintva tehetjük meg. Az alkalmazás funkcióiról bővebb tájékoztatást az Apple oldalán kaphatunk magyar nyelven.

(Borítókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

További cikkek a témában:

Így jöttem rá, hogy a feleségem véletlenül megfigyel az Apple nyomkövetőjével Valóban működik, amit a cég egy hónapja ígért.

Azonnali fordítás, e-mail cím elrejtés, de még óceánzaj is érkezett a napokban az iPhone-okra Letölthető az iOS új verziója, összegyűjtöttük a legfurcsább és a leghasznosabb új funkciókat.

Még könnyebb lett megtalálni az eltűnt vagy ellopott Samsungokat A többi Galaxy eszköz segít felkutatni a hiányzó telefonokat.


Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Úgy még a Skynetből sem lesz semmi, ha az egész modell még a világhódítás előtt összeomlik.
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.