Megérkezett a Clubhouse Androidra

2021 / 05 / 20 / Justin Viktor
Megérkezett a Clubhouse Androidra
Az idei év tagadhatatlan és vitathatatlan slágeralkalmazása, legalábbis eddig a Clubhouse, ami a mai napig csak az Apple készülékeire volt elérhető. Ez szerencsére megváltozott, mivel már Androidra is elérhető az app, bár a belépéshez egyelőre továbbra is meghívó kell.

Ha én ezt a Clubhouse-ban egyszer elmesélem

Paul Davidson társalapító már márciusban szólt, hogy nemsokára az Androidosoknak is megnyitják a platformot, de hivatalosan csak május 9-én tették közzé, hogy elindul az Android bétatesztje.

Bár a hírek szerint egyelőre csak az amerikai felhasználók számára elérhető, egy néhány héttel korábbi előjelentkezés után mi tegnap gond nélkül telepítettük az alkalmazást a Google Play áruházban. Ja, persze azért kellett egy meghívó is.

Elvileg a következő ország India lehet, és aztán a többiek, de az is lehet, hogy már mindenhol szabadon tölthető az app. Ahogy már mi is megírtuk, az app olyan népszerű, hogy egy Clubhouse meghívóért már 240 ezer forintot is kértek az eBayen. A 2020 márciusában indult Clubhouse-t Paul Davidson és Rohan Seth alapította és a hang alapú kommunikáció rajongóinak készült. A mai értékét egyes becslések egymilliárd dollárra teszik.

 

Új típusú hálózat

A készítőpáros egyszerűen csak új típusú hálózatnak aposztrofálja az alkalmazást, ami egy, "az eddigieknél emberibb, hangalapú hely az interneten"  - amit kicsit nehéz lehet értelmezni, lévén a Clubhouse a többi közösségi-média alkalmazáshoz hasonlóan az emberek részvételére épül, és mi lehetne emberibb az emberek közösségénél? 

Az appon belül lehetőségünk van tematikus szobákat létrehozni, vagy belépni egy létezőbe, és ott csak beszélgetni, hallgatni másokat, megosztani a szoba létét, vitázni, tanulni egymástól, egyszóval bármit tehetünk, amit csak a vokális kommunikáció megenged.

A Clubhouse 2021 elején kezdett el nagyon gyorsan növekedni, mikor az emberek a világ minden táján ráharaptak a szolgáltatás ízére, és gyorsabban kezdték meghívni barátaikat, mint ahogy azt az üzemeltetők infrastruktúrája elbírta. Ennek széleskörű szerverkimaradások, értesítési kiesések és az algoritmusok nem megfelelő működése lett az eredménye. A történtek ugyanakkor rámutattak, a már-már leírt, pusztán hangalapú kommunikáció létjogosultságára, egyetemes voltára. A siker akkora volt, hogy az IKT ipar nagy szereplői, így a Facebook is rámozdult a dologra.

A közlemény szerint a Clubhouse-ban egyelőre marad a várólista és meghívásos rendszer, biztosítva a minőségi diskurzusok továbbélését.

A nyáron várható fejlesztések között a háttérrendszerek bővítését és megerősítését, a várólisták kiszolgálását, a nyelvi támogatás bővítését és további akadálymentességi szolgáltatásokat terveznek.

(Forrás: Clubhouse Kép: Clubhouse, Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Facebook részt szeretne a Clubhouse sikeréből az új Live Audio Rooms szolgáltatással A Clubhouse 2021-ben vált megkerülhetetlen kulturális jelenséggé, magához vonzotta magához a hírességeket, és becslések szerint elérte az egymilliárd dolláros értéket. A Facebook eddig volt képes tétlenül nézni az app térhódítását.

Jókora csontváz esett ki az Apple szekrényéből, hat éve titkolták Az Apple vs Epic Games bírósági csatáról már mi is sokat írtunk, és most itt a legújabb botrány, miután az Apple nyilvánosságra hozott néhány e-mailt.

A Google orvosi kutatásokat támogató applikációt fejlesztett A Google szerdai bejelentésének értelmében új, orvosi jellegű kutatásokat végző alkalmazást indít az android rendszerrel rendelkező telefontulajdonosok számára. A Google Health Studies első kutatása során az influenzát, vagy olyan légzőszervi megbetegedéseket vizsgálnak majd, mint a a Covid-19.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Gyereket evett az ősmadár a mai Lengyelország területén
Gyereket evett az ősmadár a mai Lengyelország területén
A feltárt gyermeki csontok annyira porózusak voltak, hogy ez alapján keresztülmehetett a madár emésztőrendszerén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.