Meglepő trükkökre képes a Mercedes új elektromos autója 2022 / 05 / 26 / Bobák Áron

Bár megjelenésre nem annyira extrém, mint a néhány napja leleplezett elektromos AMG tanulmányautó, a 2024-ben érkező EQG-nek is van néhány látványos trükk a tarsolyában. Ezek közül is az egyik legérdekesebb, hogy az SUV képes lesz egy helyben állva is megfordulni, amely képessége a hajtásrendszerre vezethető vissza. Mivel a kerekeket hajtó elektromos motorok külön-külön vezérelhetőek, így azt is meg lehet oldani, hogy a hátsó kerekek az egyik, míg az elsők a másik irányba forduljanak, ezzel téve lehetővé a tankokra jellemző fordulást. Az elektromos G-osztálynak szüksége is lesz az efféle látványos megoldásokra, hiszen egy meglehetősen kompetitív területre érkezik, ahol - a tágabb konkurenciát nézve - 2024-re már ott lesz a Tesla, a Ford, a Chevrolet, a General Motors és a Rivian is - utóbbi egyébként 2019-ben szintén bemutatott egy hasonló trükköt az R1T-vel, ám a funkciót a szériamodellben egyelőre nem tették elérhetővé. (Car and Driver)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.