Meglepő trükkökre képes a Mercedes új elektromos autója 2022 / 05 / 26 / Bobák Áron

Bár megjelenésre nem annyira extrém, mint a néhány napja leleplezett elektromos AMG tanulmányautó, a 2024-ben érkező EQG-nek is van néhány látványos trükk a tarsolyában. Ezek közül is az egyik legérdekesebb, hogy az SUV képes lesz egy helyben állva is megfordulni, amely képessége a hajtásrendszerre vezethető vissza. Mivel a kerekeket hajtó elektromos motorok külön-külön vezérelhetőek, így azt is meg lehet oldani, hogy a hátsó kerekek az egyik, míg az elsők a másik irányba forduljanak, ezzel téve lehetővé a tankokra jellemző fordulást. Az elektromos G-osztálynak szüksége is lesz az efféle látványos megoldásokra, hiszen egy meglehetősen kompetitív területre érkezik, ahol - a tágabb konkurenciát nézve - 2024-re már ott lesz a Tesla, a Ford, a Chevrolet, a General Motors és a Rivian is - utóbbi egyébként 2019-ben szintén bemutatott egy hasonló trükköt az R1T-vel, ám a funkciót a szériamodellben egyelőre nem tették elérhetővé. (Car and Driver)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
A titok nyitja a kakaóvajban rejlik.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.