Mitől tartunk jobban, a robotrendőröktől vagy a virtuális betegápolóktól?

2024 / 04 / 04 / Raketa.hu
Mitől tartunk jobban, a robotrendőröktől vagy a virtuális betegápolóktól?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Március 25-én újra a legizgalmasabb, a fenntarthatósággal és a jövővel kapcsolatos hírekről beszélgettek a műsorvezetők, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

Ahogyan azt elmúlt hetekben megszokhattuk, a Kávézó a világ végén minden második epizódját annak szenteli McMenemy Márk és műsorvezető-társa, Marvin, hogy a Rakéta újságíróival közösen átbeszéljenek néhány újdonságot a technológia és a tudomány világából. Március végén, részben az Nvidia fejlesztői konferenciájának köszönhetően, megszaporodtak a robotokkal kapcsolatos hírek: a Projekt GR00T, azaz a cég emberszabású alapmodellje, a szintén az Nvidia támogatásával fejlesztett virtuális nővér, a Dubajban járőröző robotzsaru, és az első meglőtt robotkutya esete mind temérdek kérdést vet fel. Ezután a műsorvezetők és Balázs a világűrről társalogtak tovább, például a Holdon épülő vasútról, vagy épp a kínai zsugorodó nukleáris hajtóműről, mielőtt az Amazon és a CATL akkumulátorgyár körme alá néztek volna.

(Borítókép: Bing Képkészítő - DALL-E 3/Picsart/Rakéta.hu)


Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
A Bose-Einstein-kondenzáció az anyag egzotikus állapota, amit korábban csak atomok használatával tudtak előállítani a kutatók.
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
Nagy meglepetés egy kicsi bolygótól – a felfedezés a Merkúr több furcsa tulajdonságát is magyarázhatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.