Egész nap mozizhatunk az Nreal új okosszemüvegével

2021 / 10 / 01 / Bobák Áron
Egész nap mozizhatunk az Nreal új okosszemüvegével
Az Nreal Air kisebb, könnyebb és olcsóbb is, mint a tavaly bemutatott Nreal Light, a képességeit viszont kicsit visszametszették annak megfelelően, hogy mire van szüksége a felhasználóknak.

A kínai vállalat tavaly augusztusban mutatta be az első kevert valóság szemüvegét, az Nreal Lightot, ami ugyan nagyjából úgy néz ki, mint egy hagyományos napszemüveg, de a saját tapasztalataink (és a képességei) alapján nem igazán arra találták ki, hogy kiváltsa az okostelefonunk kijelzőjét, és az utcán is viseljük. A két Full HD felbontású micro OLED kijelzővel ellátott szemüveg ehelyett inkább az otthonunk kényelmét hivatott egy kicsit még kényelmesebbé tenni: filmek nézésére, játékokhoz, internetezésre egyaránt használható, a beépített kameráknak köszönhetően pedig képes feltérképezni a környezetünket, és a kézmozdulatainkat is érzékeli, vagyis gesztusokkal is irányíthatjuk.

Az Nreal az elmúlt egy év tapasztalatai alapján most úgy döntött, hogy finomhangolják a készüléket, így született meg az Nreal Air, ami tulajdonképpen a tavalyi szemüveg kicsit lebutított - és jóval olcsóbb - verziója. A gyártó adatai alapján az Nreal Lightot a vásárlók nagyon jelentős része használta arra, hogy videókat, filmeket, sorozatokat nézzenek rajta, így az Airt is ebbe az irányba fejlesztették. Az új szemüvegből eltűntek a kamerák, a kijelző képfrissítési rátája viszont 90Hz-re emelkedett, és a pixelsűrűsége is valamivel jobb lett. A kijelző által megjelenített látótér valamivel kisebb, mint a Light esetében, 46 fokos, arra viszont ez is éppen elég, hogy filmeket, multimédiás tartalmakat nézzünk vele. A gyártó szerint a 46 fokos látószöget úgy kell elképzelni, mintha egy 130 colos képernyőt néznénk háromméteres távolságból.


>

Az Nreal Air a Lighthoz hasonlóan vezetékkel kapcsolódik a telefonunkhoz, irányítani pedig a hozzá tartozó alkalmazással lehet, viszont komoly újdonság, hogy a szemüveget nem csak androidos, de iOS-es készülékekkel is használhatjuk. A készülék tömege 77 gramm, ami ugyan még mindig sokkal nehezebb, mint egy hagyományos napszemüveg, de a kijelzővel is ellátott okosszemüvegekhez képest kifejezetten könnyűnek számít.

Bár konkrét árat az Nreal egyelőre nem közölt, de állításuk szerint az Air lényegesen olcsóbb lesz, mint a Light, ami 700 ezer wonos áron, vagyis nagyjából 180 ezer forintért került boltokba. A készülék decemberben kerül piacra és elsőként Japánban, Dél-Koreában és Kínában lehet majd megvásárolni, de a későbbiekben más piacokon is kapható lesz.

(The Verge)

További cikkek a témában:

Kamerával felszerelt okosszemüveget dobott piacra a Facebook A Ray-Ban Stories keretében elhelyezett két kamerával videókat és fotókat készíthetünk, amiket rögtön fel is tölthetünk a netre.

Az idegen nyelvű szövegeket is azonnal lefordítja a Xiaomi okosszemüvege A Google Glass óta várunk rá, hogy vajon milyen lesz az okosszemüvegek következő generációja, a Xiaomi pedig most mutatott rá egy egészen életképesnek tűnő megoldást.

Öt monitort nézhetünk egyszerre a Lenovo új okosszemüvegével A ThinkReality A3 egy digitális irodát varázsol körénk bárhol, bármikor.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.