Okos dobozzal könnyítik meg a tanárok és a diákok mindennapjait

2021 / 09 / 13 / Perei Dóra
Okos dobozzal könnyítik meg a tanárok és a diákok mindennapjait
A Tanító- és Óvóképző Kar a kárpát-medencei magyar kulturális értékek feldolgozását elősegítő digitális tananyagfejlesztési projektben nyújt majd módszertani támogatást.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság és stratégiai partnerei, köztük az ELTE TÓK által létrehozott projekt első és legfontosabb célkitűzése megteremteni Magyarország egyik legnagyobb digitális feladatbankját és módszertani támogató környezetét, az Okos Dobozt, valamint annak a tartalmi bővítése.

Középiskolások fedeztek fel négy exobolygót A különleges objektumok körülbelül kétszáz fényévnyire vannak a Földtől, a középső egy fényes, Nap-szerű csillag, a körülötte található, négy tagból álló bolygórendszer pedig leginkább a Naprendszerre hasonlít.

Olyan kárpát-medencei magyar kulturális értékek feldolgozása történik majd az elkövetkező időszakban, amelyek korábban nem voltak digitálisan elérhetők a közoktatás szereplői, így a diákok, tanárok és szülők számára.

A projektben a TÓK Digitális Pedagógiai Tanszéke is részt vesz, Lénárd András tanszékvezető, stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettes vezetésével. Feladatuk a hat-tíz éves tanulók életkori jellemzőinek megfelelő digitális tananyagok fejlesztésének módszertani támogatása, lektorálása, valamint a tananyagbank használatát elősegítő Módszertani kézikönyv elkészítése lesz. Mindemellett a határon túli pedagógusok számára webináriumokat is tartanak majd.

A program tartalomfejlesztési csomagjának elsődleges célcsoportja a hat-tizennégy éves korosztály, az országhatáron belül és kívül.

Az oldal funkcionális fejlesztéseivel és az új módszertani tartalmakkal az országhatáron kívüli pedagógusok munkáját kívánják támogatni, és az Okos Dobozt a határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő diákok szülei számára is elérhetővé kívánják tenni.

Az új tematikus egység elemei az alábbi területekre fókuszálnak:

alapismeretek-érdekességek (földrajzi, demográfiai, történelmi témakörök)
történelmi emlékhelyek; vizuális kultúra (festészet, szobrászat, várak-kastélyok, épített emlékek, népművészet); ének-zenei kultúra.

A tartalomfejlesztés Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság, Horvátország, Szlovénia, a Diaszpórában élő magyarok kulturális értékeinek reprezentatív feldolgozását célozza meg.

(Forrás: ELTE TÓK, a fotó illusztráció, forrása: Unsplash/Giovanni Gagliardi

További cikkek a témában:

Az emberiség IQ-ja egy állandó, és egyre többen leszünk, legalábbis Norvégiából úgy tűnik Mondhatni ijesztő kutatási adattal álltak elő norvég tudósok, akik szerint az emberiség intelligenciahányadosa erős csökkenésben van, ami valljuk be, nem túl hízelgő adat. Elbutulunk, és ez ellen sürgősen tenni kellene valamit. De vajon lehet?

"Hiába születik egy gyors döntés a jogalkotók részéről, a lélek nem tud lépést tartani ezzel" A pandémia miatt a diákok számára a világot hosszú hónapokig a digitális tér jelentette. Hogyan segítsük őket vissza az egészséges, korosztályuknak megfelelő mindennapi életbe? Boronyai Zoltánt, a Magyar Diáksport Szövetség testnevelési szakértőjét és Pap Erikát, a MURMO Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központ alapítóját, szakmai vezetőjét kérdeztük.

Az Instagram új funkciója az online zaklatástól védené meg a felhasználókat Az újítás a következő hetekben válik elérhetővé, és bár egyelőre csak az üzenetküldési kéréseket érinti, már ez is nagy lépés a gyűlöletbeszéd ellen.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.