Rekordáron, kétszázhatvanmillió forintnak megfelelő összegért kelt el egy videójáték

2021 / 07 / 11 / Felkai Ádám
Rekordáron, kétszázhatvanmillió forintnak megfelelő összegért kelt el egy videójáték
Ezzel megdőlt az áprilisi rekord, viszont most is egy NES-re kiadott Nintendo játékért kérték el a borsos összeget.

Mint azt korábban mi is megírtuk, áprilisban a Super Mario Bros. Egy bontatlan példánya kelt el 660 000 dollárért, tehát körülbelül kétszázmillió forintnak megfelelő összegért. A pár hónapos rekord azonban gyorsan megdőlt, és immár nem a vízvezeték-szerelő ül a minden idők legdrágább videójátékának fenntartott trónon, hanem a The Legend of Zelda sorozat zöld ruhás főhőse.

Kétszázmillió forintnyi összeget hozott a konyhára valakinek, hogy 1986-ban nem adta oda a karácsonyi ajándékot Jól járt, aki nem adta oda végül a Super Mario Bros-t, mivel a relikvia most rekord áron kelt el.

A NES-re kiadott sorozatindító, a The Legend of Zelda ugyanis 870 000 dollárért találta meg új gazdáját a Heritage Auctions árverésén. Mint azt az aukciós ház írja, a kalapács alá került darab értékét az adja, hogy ez az egyike a legelső kiadásoknak, amit csak pár hónapig forgalmaztak 1987 végén, mielőtt ezt leváltotta a „Rev-A” nevű kiadás '88 elején. Ezt a most kikiáltott „NES R” verziót egyébként megelőzte még egy, a „NES TM”, amely a legelső forgalmazott verzió, de ebből csak egyetlen bontatlan példány ismert, és arról nem tudni, hogy ez valaha aukcióra kerül-e. Vagyis a „NES R” változat a játék legkorábbi olyan példánya, amelynek megvásárlására egyáltalán esély kínálkozik.

A The Legend of Zelda a Nintendo másik patinás sorozata a Mario mellett, és amíg ez utóbbi platformer, addig a Zelda kalandjáték némi szerepjáték elemmel feldobva. Marióhoz hasonlóan a Zelda sorozat is rendre megjelenik a Nintendo konzoljain, a hónapban épp az eredetileg Wii-re kiadott Skyward Sword alcímű rész némileg feljavított változatának az érkezése esedékes Switch-re, de az igazán nagy dobásnak a sorozatot alapjaiban megreformáló Breath of the Wild folytatása ígérkezik 2022-ben (de ennek csúszása nem igazán lepne meg minket).

Érdekesség, hogy az előző rekorder Super Mario Bros-hoz hasonlóan a The Legend of Zelda is a dizájner-zseni-legenda-atyaúristen Mijamoto Sigeru munkája, akinek így két legemblematikusabb játékának a bontatlan példánya 30 évvel később immár nagyjából másfélmilliárd forintot ér együtt.

(Kép: Nintendo.com)

További cikkek a témában:

Bejelentette a Nintendo az eddig rejtegetett konzolját, és ezzel mindenkit zavarba hozott Az új gép leglátványosabb különbsége az alapmodellénél nagyobb OLED-kijelző, de nem biztos, hogy emiatt éri meg – már ha egyáltalán megéri.

Egy egész gyárkomplexumban terpeszkedhet majd a „Nintendo Múzeum” Egy régebben bezárt, és felújított gyárépületben tekinthetjük meg majd a neves cég történelmét.

Ez a kulcstartó valójában a legkisebb Game Boy a világon A FunKey S az a termék, amiért sírva rimánkodtunk volna a kilencvenes években.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az orosz öngyilkos tank
Az orosz öngyilkos tank
A robottank valójában nagyon sok mindenre jó a kamikaze műveleteken túl.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.