A járvány nem várt tanulsága: soha ne telepítsünk titokban robotokat mások konyhájába

2021 / 03 / 09 / Bobák Zsófia
A járvány nem várt tanulsága: soha ne telepítsünk titokban robotokat mások konyhájába
Távolságtartó világunkban nem sok választásunk maradt, ha randizni akarunk: kénytelenek vagyunk robotkarokkal felszerelni a másik konyháját és telepresence módon készíteni neki a vacsorát. Az alábbi videóból azonban kiderül: soha ne bízzuk robotokra azt, amit egyedül is el tudunk rontani.

Egy távolságtartó, érintésmentes társadalomban is szükség lehet néha a személyes kapcsolatokra, de amíg a hologramok megérkeznek, csak a robot avatárokra hagyatkozhatunk. A Dave's Armoury nevű Youtube csatornán a házigazda, Dave, aki az egész pályafutását robotikai mérnökként töltötte, a robotok hagyományostól eltérő felhasználási módjait mutatja be. Például azt is, hogyan alakíthatjuk át az általában ipartelepeken alkalmazott cobotokat hátmasszírozó egységgé vagy hogyan vegyük rá, hogy kirakja helyettünk legóból Darth Vader nagyurat.

Ez utóbbi applikáció hasznossága ugyan megkérdőjelezhető, egy másik, Dave által kipróbált módszer, a robotok konyhai alkalmazása azonban már egyre elterjedtebb a világban. Nemrégen a Toyota mutatott be egy plafonról lelógó egységet, mely a konyhába felszerelve kitakarít helyettünk, de a Moley Robotics is élen jár a robotséfek fejlesztésében. A youtuber által alkotott konfiguráció, melyhez a Universal Robotics által forgalmazott Hermant használta, alapvetően a személyes jelenlét kiváltására alkalmas eszköznek indult, amellyel meg tudjuk lepni (alaposan) a barátnőnket/barátunkat, vagy bárki mást, ha gyorsan telepítjük a konyhájában és az étkezőasztal mellé, amíg másfelé néz: elviekben a távoli irányítású robot segítségével könnyen összedobhatunk egy vacsorát, miközben a megajándékozott személynek nincs más dolga, mint kényelmesen hátradőlve élvezni a semmittevést.

Hogy a valóság mennyire nem hajlandó követni az elképzelt forgatókönyveket, azt a videó szépen illusztrálja.

(Fotó: GettyImages)

További cikkek a témában:

Van olyan okoskonyha, ami már most nagyobb konyhatündér nálunk Ma már ugyanis léteznek olyan okoskonyhák, amik felmérik, hogy pontosan milyen hozzávalók vannak a hűtőben és a spájzban, majd az előkészületektől kezdve a mosogatásig szinte mindent elvégeznek helyettünk.
Íme a tudományos magyarázat, miért lett mindenkiből önjelölt pék a karanténban Bár a kenyér a világ legegyszerűbb, legkönnyebben elkészíthető étele, mégis sokkal több jelentést hordoz, mint hinnénk. Karanténon innen és túl.
Black Mirrort idéző társkeresőt finanszíroz a kormány Japánban, hogy megállítsa az ország elöregedését A romantika kiveszett a japán fiatalok életéből, az ország lakossága pedig rohamtempóban öregszik. A kormány utolsó mentsvára: algoritmusokkal keresni az elveszett szerelmet.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Némileg hátborzongató, de a bubópestis hatásai a mai napig jelen lehetnek az emberi szájüregben, sőt a cukorbetegség megnövekedett kockázatához, valamint egy szájbetegséghez is hozzájárulhattak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.