Soros György cége bitcoinnal is kereskedik mostantól

2021 / 07 / 02 / Felkai Ádám
Soros György cége bitcoinnal is kereskedik mostantól
Soros György cégében zöld utat kapott a Bitcoin alapú termékekbe történő befektetés.

Több, meg nem nevezett forrásra hivatkozva érkezett a hír, hogy Soros György családi befektetési vállalatának – a Soros Fund Management-nek a befektetési igazgatója, Dawn Fitzpatrick zöld utat adott a Bitcoin-alapú termékekkel történő üzletelésre. Arról már 2018 óta pletykálnak, hogy Soros cége is elkezdhet különböző kriptovalutákkal üzletelni, de maga Soros korábban nem beszélt túl hízelgően éppen a Bitcoinról.

A 2018-as Világgazdasági Fórumon, Davosban például azt mondta a legendás befektető, hogy a kriptovaluta téves elnevezés, és valójában egy tipikus buborékról van szó, amelyek jellemzően mindig valami félreértés miatt alakulnak ki. Soros azzal folytatta, hogy a bitcoin nem valuta vagy pénz, mivel ezek jellemzően stabil értékőrző eszközök, és egy olyan valuta, melynek az árfolyama egyetlen nap 25 százalékot ugrál, azt nem lehet például a dolgozók fizetésére használni, mert ebben az esetben magának a fizetésnek az értéke zuhanhatna egyetlen nap 25 százalékot. Soros tehát ezt az egészet egy félreértésen alapuló spekulációnak nevezte.

A cégen belül most az engedélyt mégis megadó Fitzpatrick pedig úgy beszélt, hogy a különböző központi bankok digitális valutái (CBDC) fenyegetést jelentenek ugyan a bitcoinra, de hozzátette azt is, hogy a kriptovalutát ezek a digitális pénzek sem tudják majd véglegesen destabilizálni. Különböző, központi bankok által kibocsájtott digitális pénzek egyébként már több helyen tervben vannak, a digitális rubelről, illetve ennek bevezetésének lehetséges okairól pedig a lenti cikkünkben írtunk.

Oroszország a digitális rubellel kivédheti a nyugati szankciókat A digitális rubel már fejlesztés alatt áll, és ez az eszköz a Krím-félsziget megszállása miatt is jól jöhet az oroszoknak.

A 2018-as véleményhez képesti pálfordulás némileg váratlanul jött: a 2021-es nagy szárnyalás után a bitcoin értéke éppen mostanában nagyot zuhant, pedig korábban még az idei év végére a 100 000 dollárt többen is elképzelhetőnek tartották.  A CNBC pedig 100 befektetési igazgatót kérdezett meg, és többségük szerint a bitcoin az év végére be fog nézni a 30 000 dolláros küszöb alá is. Korábban írtunk (lenti cikk) két prominens befektetőről, akik szerint a 10 000 – 15 000 dolláros sáv sem elképzelhetetlen a bitcoin számára. Vagyis első pillantásra akár úgy is tűnhet, hogy bevált Soros jóslata a buborékról.

Alacsony az árfolyam, érdemes-e most bitcoinba fektetni? Relatíve olcsón tudunk most bitcoint vásárolni, a megfontolandó kérdés tehát, hogy innen merre mozdul az árfolyam a közeljövőben.

Más kérdés, hogy ha valaki, akkor Soros valószínűleg tudja, mit csinál, hiszen arról az emberről beszélünk, aki 1992-ben sikeresen shortolta az angol fontot, és az ügyleten egyetlen nap 1 milliárd dollárt keresett.

(Kép: Flickr/JimRogers Fan)

További cikkek a témában:

Négy év után a mostani lesz a legfontosabb Bitcoin frissítés A Taproot elnevezésű frissítés akár az Ethereumra is válasz lehet, de elsősorban nem klímavédelmi szempontból.

Musk nagyon nyomja a Dogecoint, és talán együttműködne az Ethereummal Vitalik Buterin vetetette fel, hogy akár szorosabbra is lehetne fűzni az együttműködést az Ethereum és a Dogecoin között – amivel Musk is egyetért.

Hivatalos fizetőeszköz lehet a bitcoin Salvadorban Az ország elnöke szerint ez lenne a legjobb módja annak, hogy az ország GDP-jének 20%-át adó átutalások megérkezzenek.

 


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.