Spot robotkutya és a MARS Rover szerelemgyereke

2021 / 02 / 10 / Rácz Tamás
Spot robotkutya és a MARS Rover szerelemgyereke
A Hyundai négylábú, de lábain kerekeket is viselő robotjárművet fejleszt.

A Hyundai a 2019-es CES-en mutatta be az egyszerre négylábú és négykerekű jármű koncepcióját. Az ötletből ugyan azokban a formákban, ahogy akkor elképzelték, egyelőre nem lesz semmi, de egy kicsit másképp azért mégiscsak megvalósítják a furcsa terveket. Ha nem is autó, de legalább egy vezető nélküli robotjármű csak elkészül a négy lábkerékkel (1:30 után jön a látványos rész):

Az új termék neve meglehetősen erőltetett módon TIGER, azaz Transforming Intelligent Ground Excursion Robot (Átalakuló Intelligens Földi Kalandozó Robot - brrr) lett végül. Az eszköz feladata, hogy akár nagyobb távolságokra és nehezen megközelíthető helyekre is gyorsan juttasson el csomagokat, ötvözve a szinte bármilyen terepet leküzdeni képes négylábú mozgás és a sima felületeken kerekekkel elérhető nagy sebesség képességét.

Az első prototípus, a TIGER X-1 a Hyundai Motor Group kaliforniai fejlesztőközpontja, a New Horizons Studio és az  Autodesk tervezőiroda illetve a Sundberg-Ferar dizájnstúdió koprodukciójában készül. A készítők talán még nem is tudják egészen pontosan, mire is lesz jó, amit csinálnak, de az elképzelhető felhasználási területek között a mentőszolgálatok munkájának támogatása, katonai felderítés - vagy akár a Hold felszínén való jövés-menés-gurulgatás lehetősége is felmerült.

 

Ez is érdekelhet:

Ilyen lesz az új, hétszemélyes elektromos Volkswagen, az ID.6 A kínai ipari minisztérium weboldalán már fent vannak a kocsi képei és adatai.

Itt a következő elektromos BMW, az iX Az iX óriási változásokat hoz a márka életében, amiket sokáig kell még emésztgetniük a BMW rajongóinak.

20 hónap, 18 baleset: nyilvánossá tették a Waymo önvezető autóinak baleseti statisztikáit A Google robotautói tavaly és idén csaknem tízmillió kilométert vezettek le Phoenixben súlyos baleset nélkül.

 

 


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.