Spot robotkutya és a MARS Rover szerelemgyereke

2021 / 02 / 10 / Rácz Tamás
Spot robotkutya és a MARS Rover szerelemgyereke
A Hyundai négylábú, de lábain kerekeket is viselő robotjárművet fejleszt.

A Hyundai a 2019-es CES-en mutatta be az egyszerre négylábú és négykerekű jármű koncepcióját. Az ötletből ugyan azokban a formákban, ahogy akkor elképzelték, egyelőre nem lesz semmi, de egy kicsit másképp azért mégiscsak megvalósítják a furcsa terveket. Ha nem is autó, de legalább egy vezető nélküli robotjármű csak elkészül a négy lábkerékkel (1:30 után jön a látványos rész):

Az új termék neve meglehetősen erőltetett módon TIGER, azaz Transforming Intelligent Ground Excursion Robot (Átalakuló Intelligens Földi Kalandozó Robot - brrr) lett végül. Az eszköz feladata, hogy akár nagyobb távolságokra és nehezen megközelíthető helyekre is gyorsan juttasson el csomagokat, ötvözve a szinte bármilyen terepet leküzdeni képes négylábú mozgás és a sima felületeken kerekekkel elérhető nagy sebesség képességét.

Az első prototípus, a TIGER X-1 a Hyundai Motor Group kaliforniai fejlesztőközpontja, a New Horizons Studio és az  Autodesk tervezőiroda illetve a Sundberg-Ferar dizájnstúdió koprodukciójában készül. A készítők talán még nem is tudják egészen pontosan, mire is lesz jó, amit csinálnak, de az elképzelhető felhasználási területek között a mentőszolgálatok munkájának támogatása, katonai felderítés - vagy akár a Hold felszínén való jövés-menés-gurulgatás lehetősége is felmerült.

 

Ez is érdekelhet:

Ilyen lesz az új, hétszemélyes elektromos Volkswagen, az ID.6 A kínai ipari minisztérium weboldalán már fent vannak a kocsi képei és adatai.

Itt a következő elektromos BMW, az iX Az iX óriási változásokat hoz a márka életében, amiket sokáig kell még emésztgetniük a BMW rajongóinak.

20 hónap, 18 baleset: nyilvánossá tették a Waymo önvezető autóinak baleseti statisztikáit A Google robotautói tavaly és idén csaknem tízmillió kilométert vezettek le Phoenixben súlyos baleset nélkül.

 

 


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.