Száz dollárból indított vállalkozást egy mesterséges intelligencia tanácsai alapján, napok alatt pénzt kezdett termelni a weboldala

2023 / 03 / 22 / Pőcze Balázs
Száz dollárból indított vállalkozást egy mesterséges intelligencia tanácsai alapján, napok alatt pénzt kezdett termelni a weboldala
Jackson Greathouse Fall arra kérte a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciát, hogy segítsen neki a legtöbbet kihozni száz dollárból. A befektetés az állítása szerint azóta sokszorosan megtérült.

"Száz dollárod van, és az a célod, hogy ebből termelj minél több pénzt, anélkül, hogy bármi törvénytelent csinálnál" - írta Greathouse Fall a szoftvernek, majd hozzátette, hogy ő emberi társként segíti a vállalkozást mindenben, amit a program kér tőle. A Business Insider cikke szerint az így létrejött startup nem csak arra volt képes, hogy több mint ezer dollárnyi befektetést hozzon a férfinak - ez nem lenne túl nagy eredmény, hiszen akkora a nyüzsgés a mesterséges intelligenciák (MI) körül, hogy könnyedén találni pénzt a legkülönösebb ötletekre is. Ami sokkal figyelemreméltóbb, hogy Greathouse Fall állítása szerint

százharminc dollár bevételt is tudott termelni a weboldal, amelyet ráadásul maga a chatbot programozott le;

igaz, mi magunk nem találtunk rá lehetőséget, hogy a vakszövegekkel és ideiglenes képekkel működő, blogsablonnak tűnő portálon pénzt költsünk, vagy számunkra látható módon, kattintásokkal bevételt generáljunk.

A ChatGPT, amelynek nemrég jelent meg az új, nagyobb mennyiségű adaton edzett verziója, a GPT-4 (), esszét ír József Attila szerelmi költészetéről, programkódokat hoz létre és gyakorlatilag orvosi vizsgákat tesz le, de arról eddig nem hallottunk, hogy vállalkozást is érdemes lehet vele alapítani.

Greathouse Fall esetében a szoftver utasításainak megfelelően az első lépés egy internetes domain lefoglalása volt; utána egy webáruházakra forgalmat irányító, és ezzel közvetítői díjat kereső weboldalt készített el, amin környezetbarát termékeket böngészhet a látogató; ezután az ehhez tartozó közösségi média csatornákat üzemelték be; végül a keresőkben való megjelenésüket, találati pozíciójukat kezdték optimalizálni. Mindebben persze nincs semmi forradalmi, de az, hogy a jutalékos üzleti modellt, illetve a termékek üzletileg potens, de kevés konkurensnél jelen lévő csoportját a ChatGPT találta meg, mindenképp elgondolkodtató. Az sem utolsó szempont, hogy a logótervezéstől a fejlesztésen át a tartalmak megírásáig mindent rá lehetett bízni a programra.

Jackson Greathouse Fall, aki magát "márkadizájnerként, íróként és MI-jósként" aposztrofálja a Twitteren, azóta kihívást indított, hogy minél többen kövessék a példáját. Hogy a #hustleGPT ("GPTmeló") egy szórakoztató kísérletből valódi mozgalommá, esetleg üzleti gyakorlattá növi-e ki magát, azt nem tudjuk, de az utolsó száz dollárunkat nem biztos, hogy feltennénk rá.

(Borítókép: Levart_Photographer/Unsplash)

Megérkezett a Google chatbotja, ami úgy kommunikál, mint egy valódi ember A keresőóriásnak négy hónapjába telt, hogy reagáljon a ChatGPT elsöprő népszerűségére, de az első vélemények szerint a Bard egyelőre még nem tudja felvenni a versenyt az OpenAI chatbotjával.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.