Újabb videó bizonyítja, hogy a robotok néha már ügyesebbek, mint az emberek 2023 / 01 / 19 / Bobák Áron

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Boston Dynamics rendszeresen ad ki olyan rövidebb videókat, amelyek a robotjaiknak, elsősorban a Spot robotkutyának és az emberszerű Atlasnak a képességeit demonstrálják. Most utóbbin volt a sor, hogy ismét megmutassa atletikus képességeit, de a történetbe ezúttal egy kis csavart is vittek: nem elég ugyanis, hogy az Atlas hibátlanul felugrált az állványzatra, majd a "gyakorlatot" egy remekbeszabott szaltóval fejezte be, de csak úgy mellékesen a magával vitt zsákot is hajszálpontosan odahajította az állványzaton álló embernek, ami szépen megmutatja, hogy a jövőben milyen területeken lehet majd hasznosítani az ilyen robotokat. Hogy az a jövő mikor jön el, egyelőre még kérdéses: a Boston Dynamics 2020-ban kezdte el árulni a Spotot, tavaly óta pedig már a kifejezetten raktári munkára fejlesztett Stretch is megvásárolható, arról azonban egyelőre nincsen hír, hogy az Atlas mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba. (Borítókép: Boston Dynamics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.