Újabb videó bizonyítja, hogy a robotok néha már ügyesebbek, mint az emberek 2023 / 01 / 19 / Bobák Áron

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Boston Dynamics rendszeresen ad ki olyan rövidebb videókat, amelyek a robotjaiknak, elsősorban a Spot robotkutyának és az emberszerű Atlasnak a képességeit demonstrálják. Most utóbbin volt a sor, hogy ismét megmutassa atletikus képességeit, de a történetbe ezúttal egy kis csavart is vittek: nem elég ugyanis, hogy az Atlas hibátlanul felugrált az állványzatra, majd a "gyakorlatot" egy remekbeszabott szaltóval fejezte be, de csak úgy mellékesen a magával vitt zsákot is hajszálpontosan odahajította az állványzaton álló embernek, ami szépen megmutatja, hogy a jövőben milyen területeken lehet majd hasznosítani az ilyen robotokat. Hogy az a jövő mikor jön el, egyelőre még kérdéses: a Boston Dynamics 2020-ban kezdte el árulni a Spotot, tavaly óta pedig már a kifejezetten raktári munkára fejlesztett Stretch is megvásárolható, arról azonban egyelőre nincsen hír, hogy az Atlas mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba. (Borítókép: Boston Dynamics)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
A Renault az automatizálás mellett döntött és kétszáz robotot dolgoztat új központjában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.