William Shatner reakciója mindent elmond arról, milyen érzés lehet először látni a Földet az űrből

2021 / 10 / 14 / Bobák Áron
Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a Star Trek Kirk kapitányát alakító színész kilencvenévesen feljutott a világűrbe, a Blue Origin pedig most egy rövid videót is közzétett arról, hogy mi történt a New Shepard utaskapszulájában, miután a rakéta átlépte a száz kilométeres magasságban húzódó Kármán-vonalat.

Shatner három másik utassal mehetett fel a világűrbe, utastársai között ott volt Audrey Powers, a New Shepard projekt egyik alelnöke, Chris Boshuizen, a műholdas képalkotással foglalkozó Plane Labs társalapítója és Glen de Vries, a Medidata Solutions klinikai kutatási platform egyik megalkotója. A New Shepard a tízperces út során 107 kilométeres magasságig emelkedett, így az utasok néhány percre a súlytalanság érzését is átélhették, miközben az utaskapszula hatalmas ablakain keresztül gyönyörködhettek a Föld látványában.

Az élmény érthető módon mindenkire elemi erővel hatott, Shatner a visszatérés után például könnyes szemmel beszélt arról, hogy mindenkinek át kéne élnie ezt az érzést. A kanadai színész szerint - aki kilencvenéves korával immár a valaha volt legidősebb ember, aki eljutott a világűrbe - az utazás legmegdöbbentőbb tapasztalata az volt, hogy miközben az egész életet úgy éled le, hogy feletted ott van a kék ég, egyszer csak ennek a kékségnek a másik oldalán találják magukat, szemben a végtelen sötétséggel.

"Szeretném a lehető legjobban elmesélni a pillanatot, amikor meglátod mindennek a sebezhetőségét, hogy milyen kicsi. A levegő, ami életben tart minket, vékonyabb, mint a bőröd. Csupán egy fátyol. Mérhetetlenül kicsi az univerzumhoz képest" - magyarázta Shatner az utazás után Jeff Bezosnak, a Blue Origin alapítójának, aki júliusban az elsők között próbálhatta ki a New Shepardot, így már saját tapasztalatai is vannak arról, amiről a színész beszélt.

További cikkek a témában:

Kirk kapitány az űrbe megy - a Blue Origin másodszor visz utasokat a világűrbe, köztük a kilencven éves William Shatnert is A Star Trek sorozat Kirk kapitányát játszó Shatner lesz a legidősebb ember, aki valaha is elérte a világűr határát, megelőzve ezzel a Blue Origin első embereket szállító járatán utazó 82 éves Wally Funkot.

Kirk kapitány 90 évesen valóban eljutott az űrbe William Shatner 79 epizódban és 7 egész estés filmben alakította az Enterprise űrhajó kapitányát a Star Trek sorozatokban és filmekben, szerdán pedig a Blue Originnek köszönhetően valóban eljutott a világűrbe.

Jeff Bezost megváltoztatta az űrutazás, meg akarja menteni a Földet Bezos átélt egy speciális hatást, amit csak az űrhajósok éltek át korábban, és ez saját bevallása szerint megváltoztatta: többet akar tenni a bolygó megmentéséért.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A szovjet nukleáris hajtású szárazföldi “tengeralattjáró”, amely a föld alól támadt
A szovjet nukleáris hajtású szárazföldi “tengeralattjáró”, amely a föld alól támadt
A Harci Vakond nevű szerkezetet a szovjetek azért fejlesztették, hogy a föld alól támadják vele az USA katonai létesítményeit, akár rakétasilóit is. Miért nem lett semmi a dologból? Állítólag egy “kis üzemi baleset” miatt, ami alatt egy nukleáris robbanást kell érteni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.