Aki lemarad, kimarad: korszerű céges appok nélkül komplett időpocsékolás a munkaidő

2021 / 02 / 18 / Perei Dóra
Aki lemarad, kimarad: korszerű céges appok nélkül komplett időpocsékolás a munkaidő
Egy friss felmérés szerint a gyártás jövőjének záloga a mobilkommunikáció, ehhez képest, amíg az összes munkaerő nyolcvan százalékát a frontvonalban dolgozók teszik ki, az őket foglalkoztató cégek IT-költéseinek csupán egy százalékát fordítják digitális megoldásokra.

A 2020-as év az ipar számára is rengeteg nehézséget tartogatott, elemzők szerint ezért a túlélésre játszóknak egyetlen választásuk maradt: szemléletmódot kell váltaniuk az operatív céges kommunikációban, valamint fel kell hagyniuk a statikusan felülről lefelé irányuló gyakorlattal. Daniel Sztutwojner, a Beekeeper vállalati folyamatokat optimalizáló alkalmazás társalapítója az Industry Week-nek beszélt arról, hogy a cégeknek mihamarabb nyitniuk kellene a szervezési feladatok, dokumentációk, munkafolyamatok okostelefonon történő megoldására.

A digitalizáció megöli a kézírást - kell még kézzel írni? Egy ósdi szokásnak vethet véget az érintőképernyők és billentyűzetek új uralma, vagy szükségünk lehet még a folyóírás nehezen elsajátított képességére?

A koronavírus-járvány kétségkívül alapjaiban forgatta fel a munkavégzést, ám a frontvonalban dolgozók továbbra is bejárnak, ami számtalan új szabály bevezetésére kényszerítette a gyártókat. És ha ez még önmagában nem lenne elég, a vezetőkre további plusz terhet rak, hogy kapcsolatban maradjanak a több helyszín közt szétszóródott munkaerővel. Az elmúlt időszak eseményei felgyorsították az egyébként is gyorsan terjedő trendet, miszerint a dolgozókkal okoseszközökkel lehet a leghatékonyabban kommunikálni. Szemléltetésképp még két teljes hónap sem telt el 2021-ből, de

már most hetven százalékkal nőtt a mobil készülékek vállalati felhasználása,

és folyamatosan dőlnek a rekordok az applikációkra fordított költések tekintetében is. Plusz a folyamatot az is gyorsítja, hogy a munkaerőpiacon a baby boomer korosztály helyét lassacskán átveszi a 'mobilfüggő' millenárisok és a Z-generációsok. Ahogy az sem könnyíti meg a vállalatok helyzetét, hogy a fiatalabb generációk tagjai nagy arányban váltanak munkahelyet - olvasható a Deloitte 2020-as, globális felmérésében. Eszerint a munkavállalók

negyvenkilenc százaléka két éven belül továbbáll, ha a cég nem nyitott a távoli munkavégzésre, vagy nem biztosítja a munka és a magánélet közötti egyensúlyt.

Szintén érdekes adat, hogy miközben az összes munkaerő nyolcvan százaléka a frontvonalban dolgozókból áll, az őket foglalkoztató cégek IT-költéseinek csupán egy százalékát fordítják digitális megoldásokra. Ez elképesztő időpocsékolással jár: egy átlagos dolgozó napi három órát veszteget el a szükséges információk beszerzésére; a középvezetők munkahetének hatvan százalékát felemészti a felsővezetők és a dolgozók közötti egyeztetés; a cégek az IT-költések javát még mindig asztali alkalmazásokra fordítják, a mobilbarát megoldások helyett; a dolgozóknak jelenleg mindössze húsz százaléka érhető el öt percen belül.

További cikkek a témában:

A közép-kelet-európai szervezetek felismerték a digitális befektetések fontosságát Az elavult infrastruktúra, az egymástól elkülönítve tárolt adatok, a nem megfelelő vagy manuális folyamatok gátolhatják az innovációt, ezért, a jövőre való felkészülés részeként a cégeknek meg kell küzdeniük ezekkel a kihívásokkal. De hogyan tehetik ezt meg?

Másképp viszonyulunk a pénzhez: eljött a mesterséges intelligencia ideje Egy új kutatásból kiderül, hogy a járvány fokozta az emberek aggodalmát mind a személyes, mind a vállalati pénzügyek terén, miközben megnőtt a technológiába vetett bizalom: a fogyasztók többsége maga helyett inkább egy robotra bízná saját pénzügyeinek kezelését.

Megszületett a megállapodás, 2,6 billió forintot fordít az EU a digitális átalakulásra a következő hat évben Az Európai Parlament és az Unió tagországai megegyeztek a Digitális Európa Program költségvetésének részleteiről, ami példátlanul nagy összeget szán a digitalizáció felgyorsítására a következő költségvetési ciklusban.

(Fotó: Pixabay)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.