Arcfelismerő pizzaautomata készíti nemsokára a pizzáinkat

2021 / 04 / 16 / Bobák Zsófia
Arcfelismerő pizzaautomata készíti nemsokára a pizzáinkat
Már nem csak kávét, üdítőt és szendvicset vásárolhatunk automatákból, hanem teljesen friss, három perc alatt összedobott pizzát is.

A Piestro cég robotikus séfje a bekészített friss hozzávalókból mindössze három perc alatt elkészíti a pizzát az ígéretek szerint, ezzel csökkentve nem csak az előállítás költségeit, hanem a kiszállítással járó szénlábnyomot, vagyis környezetszennyezést is. Bár ez egyben azt is jelenti, hogy az automata potenciális versenytársa lehet a pizzériákban dolgozóknak és pizzafutároknak, de manapság egyre több robotizált megoldást látunk az élelmiszerek előállításának és kiszállításának területén, a járvány miatt pedig különösen megnőtt az érdeklődés az ilyan automata rendszerek iránt.

A gép egyelőre még csak prototípus, vagyis még sehol nem tudunk vásárolni belőle, de már keresik hozzá a befektetőket, valamint a cég szerződést kötött a PopID-val és a Kiwibottal, hogy még futurisztikusabbá tegyék a pizzarendelés élményét. A PopID segítségével a gép arcfelismeréssel tudja majd azonosítani a vásárlókat, így teljesen érintésmentesen is fizethetünk, a Kiwibot robotjai pedig önmaguktól elnavigálnak az ügyfél által megadott helyszínre, ha nem helyben szeretne fogyasztani.

(Fotó: Piestro)

További cikkek a témában:

Írországban már gyorsabban rendelhetünk magunknak okostelefont, mint pizzát Feltéve, ha Oranmore-ban lakunk és Samsung telefont szeretnék venni magunknak.
Jöhet egy 3D nyomtatott pizza? Vajon mennyit kell még várnunk az ehető nyomtatványokra? Az ENSZ szerint 10,9 milliárd ember él majd a Földön az évszázad végére: rovarok, műhús, tengeri moszat és 3D nyomtatóval elállított ételek egyaránt szerepelnek a jövő ételalternatívái között, de vajon a gyomrunk mit szól majd ehhez?
Egyszerű, de nagyszerű az ok, amiért télen sem kockára fagyott üdítőt kapunk az italautomatákból Sokaknak már bizonyára feltűnt, hogy a kültéri automaták évszaktól függetlenül nagyjából egyforma hőmérsékletű üdítőket adnak, így például mínusz tíz fokban is tartják három-négy fokos hőmérsékletüket. De miért nem fagynak bele palackjukba?


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Microsoft bepillantást nyújtott azokba az új funkcióba, amelyek jövőre várják a felhasználókat
A Microsoft bepillantást nyújtott azokba az új funkcióba, amelyek jövőre várják a felhasználókat
A Microsoft nagy újításokat tervez, többek között érkezik a Deep Search is a Bing keresőbe, ami alapvetően más élményt nyújt majd a keresések során.
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Ízlelgessük: 22,9 pebit/s adatátviteli sebesség – ennyit értek el ugyanis japán mérnökök egy új optikai szállal.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.