Arcfelismerő pizzaautomata készíti nemsokára a pizzáinkat

2021 / 04 / 16 / Bobák Zsófia
Arcfelismerő pizzaautomata készíti nemsokára a pizzáinkat
Már nem csak kávét, üdítőt és szendvicset vásárolhatunk automatákból, hanem teljesen friss, három perc alatt összedobott pizzát is.

A Piestro cég robotikus séfje a bekészített friss hozzávalókból mindössze három perc alatt elkészíti a pizzát az ígéretek szerint, ezzel csökkentve nem csak az előállítás költségeit, hanem a kiszállítással járó szénlábnyomot, vagyis környezetszennyezést is. Bár ez egyben azt is jelenti, hogy az automata potenciális versenytársa lehet a pizzériákban dolgozóknak és pizzafutároknak, de manapság egyre több robotizált megoldást látunk az élelmiszerek előállításának és kiszállításának területén, a járvány miatt pedig különösen megnőtt az érdeklődés az ilyan automata rendszerek iránt.

A gép egyelőre még csak prototípus, vagyis még sehol nem tudunk vásárolni belőle, de már keresik hozzá a befektetőket, valamint a cég szerződést kötött a PopID-val és a Kiwibottal, hogy még futurisztikusabbá tegyék a pizzarendelés élményét. A PopID segítségével a gép arcfelismeréssel tudja majd azonosítani a vásárlókat, így teljesen érintésmentesen is fizethetünk, a Kiwibot robotjai pedig önmaguktól elnavigálnak az ügyfél által megadott helyszínre, ha nem helyben szeretne fogyasztani.

(Fotó: Piestro)

További cikkek a témában:

Írországban már gyorsabban rendelhetünk magunknak okostelefont, mint pizzát Feltéve, ha Oranmore-ban lakunk és Samsung telefont szeretnék venni magunknak.
Jöhet egy 3D nyomtatott pizza? Vajon mennyit kell még várnunk az ehető nyomtatványokra? Az ENSZ szerint 10,9 milliárd ember él majd a Földön az évszázad végére: rovarok, műhús, tengeri moszat és 3D nyomtatóval elállított ételek egyaránt szerepelnek a jövő ételalternatívái között, de vajon a gyomrunk mit szól majd ehhez?
Egyszerű, de nagyszerű az ok, amiért télen sem kockára fagyott üdítőt kapunk az italautomatákból Sokaknak már bizonyára feltűnt, hogy a kültéri automaták évszaktól függetlenül nagyjából egyforma hőmérsékletű üdítőket adnak, így például mínusz tíz fokban is tartják három-négy fokos hőmérsékletüket. De miért nem fagynak bele palackjukba?


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.