Az ENSZ Világélelmezési Programja teljesítette Elon Musk feltételét, amihez a hatmilliárd dolláros adományt kötötte

2021 / 11 / 17 / Bobák Áron
Az ENSZ Világélelmezési Programja teljesítette Elon Musk feltételét, amihez a hatmilliárd dolláros adományt kötötte
A Világélelmezési Program részletes kimutatást készített arról, mire költenék az összeget. Musk korábban azt ígérte, ha ezt megteszik, átutalja nekik a pénzt.

"Ha a Világélelmezési Program ezalatt a Twitter-bejegyzés alatt kifejti, pontosan hogyan fogja felszámolni hatmilliárd dollár az éhezést, akkor most azonnal eladom az ehhez szükséges mennyiségű Tesla részvényt" - írta ki a világ jelenlegi leggazdagabb embere Twitterre még október 31-én, amire hétfőn meg is érkezett a válasz a program vezetőjétől.

David Beasley a Twitteren kifejtette, hogy a világjárvány, a fegyveres konfliktusok, a klímaváltozás és az ellátási lánc egyre magasabb költségei együttesen egy példátlan helyzetet teremtettek, aminek következtében 45 millió ember élete forog kockán. A program vezetője öt olyan országot is felsorolt, ahol jelenleg különösen rossz a humanitárius helyzet, ezek Afganisztán, Madagaszkár, Szudán, Dél-Szudán és Jemen. "Ez az élelmezési krízis sürgős, példátlan és elkerülhető" - írta Beasley, aki arra szólította fel Muskot és a világ többi szupergazdag emberét, hogy 6,6 milliárd dollárral segítsék az erőfeszítéseiket.

Beasley megosztotta a program korábbi kimutatásait is, amelyek az elköltött pénzek felhasználásának átláthatóságát hivatottak szolgálni, emellett pedig közzétette a Világélelmezési Program nemrég elkészült dokumentumát is, amely azt részletezi, hogy pontosan hogyan költenék el a kért adományokat.

A történethez ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy Musk eredetileg egy olyan állításra reagálva fogalmazta meg az ígéretét, amit Beasley valójában soha nem mondott. A CNN korábban azzal a címmel hozott le egy cikket, hogy "Elon Musk vagyonának a 2%-a felszámolhatná az éhezést a világon, mondta az ENSZ élelmiszerhiánnyal foglalkozó szervezetének a vezetője", amire valaki a Twitteren kiszámolta, hogy miközben a szóban forgó összeg nagyjából hatmilliárd dollár, a Világélelmezési Program tavaly nagyjából 8,4 milliárd dollárból gazdálkodott, mégsem szűnt meg a világon az éhezés. Erre a felvetésre reagált Musk is, csakhogy Beasley valójában soha nem állította, hogy hatmilliárd dollárból felszámolható lenne az éhezés, csupán annyit, hogy ekkora összeg már jelentősen segíthetné a jelenlegi válság megoldását. A CNN azóta már javította a cikk címét, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy Musk vajon a félreértés ellenére is át fogja-e utalni a kért összeget.

Az biztos, hogy Musk az elmúlt időszakban valóban elkezdte értékesíteni a Tesla-részvényeit, igaz, ahogy korábban már írtunk róla, erre nagyrészt azért volt szüksége, hogy be tudja fizetni a hamarosan lejáró részvényopciói aktiválása után keletkező hatalmas jövedelemadót.

(Borítókép: Sophia Paris/MINUSTAH via Getty Images)

További cikkek a témában:

A Twitter-felhasználók megszavazták, hogy Elon Musk adja el a Tesla-részvényei 10%-át, de valószínűleg amúgy is eladta volna őket A Tesla vezérét mostanában egyre többen vádolták azzal, hogy nem fizet adót, így Musk a Twitteren indított szavazást arról, hogy eladja-e a részvényei egy jelentős részét.

Elon Musk akár billiárdos is lehet A Morgan Stanley elemzője jutott erre az eredményre, és Musk a történelmi léptékű vagyont vagyont a SpaceX sikerének köszönheti majd.

Fegyver a rejtett éhezés elleni harcban: a BMC Új módszerrel próbálják megoldani a mikronutriensek hiányát amerikai kutatók, a speciális élelmiszer-adalék több millió alultápláltságban szenvedő gyermek életét mentheti meg a harmadik világbeli országokban.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.