Kiszivárgott dokumentumok szerint Kína időgépet épít

2021 / 02 / 16 / Felkai Ádám
Kiszivárgott dokumentumok szerint Kína időgépet épít
Az őrült híreszteléseket már megszokhattuk az ázsiai országgal kapcsolatban, azonban a mostani mind közül messze a leghajmeresztőbb.

Amíg a genetikailag módosított szuperkatonáknak vagy az időjárás befolyásolásának akad több vagy kevesebb tudományos alapjuk, most egy olyan híresztelés kelt szárnyra, amely messze túlmutat az általunk ismert technológia lehetőségein. A Popular Mechanics ugyanis arról ír, hogy a 6Park nevű, a felhasználók által szerkesztett internetes híroldalon egy olyan "téridőalagút-generáló kísérleti eszköz" terveit tették közzé, amely mindenre képes, amire egy "klasszikus" időgép, emellett pedig akár a csillagok között is utazhatunk vele és az élet meghosszabbítására is képes.

A kiszivárgott PowerPoint-prezentáció szerint a projektben a Ruitai Technology Development Technology nevű magáncég mellett a Kínai Tudományos Akadémia Nagyenergiájú Részecskefizikai Intézete (IHEP) is részt vesz, a 6Parkon pedig arról is elég részletes információkat közöltek, hogyan áll most a fejlesztés. Eszerint a projekt jelenleg még csak tervezési fázisban van, és a kutatóbázis helyének a kijelölésénél tartanak, de amennyiben megkapnák a szükséges támogatást, akár már a következő 7-12 hónapban sikeres téridő-kísérleteket fognak végrehajtani. A fejlesztésekhez a Ruitai szerezné meg a szükséges tőkét, mintegy 31 millió dollárt, de amennyiben a kísérletek sikeresnek bizonyulnának, a projekt értéke még konzervatív becslések szerint is 838,2 milliárd dollárra emelkedhet.

A 6Park szerint a projektben több elismert szakember is részt vesz, köztük a Nagyenergiájú Részecskefizikai Intézet akadémikusai is, de a tervezett gépet egy állítólagos Nobel-díjas tudós, Gao Kun is dicsérte. Azonban nem sokkal azután, hogy a prezentáció online terjedni kezdett, a laboratórium vehemensen nekiállt cáfolni az állításokat. Az IHEP kijelentette, hogy semmi köze a Ruitai-hoz, és a partnerségről szóló hírek hamis propagandák mindössze – írja a Yicai Global. Ez a lap számol be arról is, hogy a „misztikus eszköz” Einstein általános relativitáselméletét felhasználva hosszabbítaná meg az életet. A projektben történő részvételt a Ruitai is cáfolta, állításuk szerint a Tourongjie pénzügyi információs platform véletlen készítette el a prezentációt, és ezért meg is szakították velük az együttműködést. Érdekesség, de a Ruitai Technology csak tavaly december 31-e óta létezik, míg Gao Kun nevű Nobel díjas tudós nincsen a 6Park szerint.

Valaki vagy csúnyán át akart verni pár embert, vagy csak tréfálkozott egyet – annál legalábbis mindenképp valószínűbb forgatókönyvek ezek, mint hogy egy kínai búzaföld helyén egy éven belül időgépet rittyentsenek össze rongyos 31 millió dollárból.

(Kép: Pixabay)

További cikkek a Rakétán:

Kína a végbélnyílások tesztelésével folytatja a Covid elleni küzdelmet Nem túl kellemes, de egyesek szerint így megbízhatóbb az eredmény, mint a PCR- vagy az antitest-tesztekkel.

Kínában már kapható az első otthoni, 2 qubites kvantum számítógép A SpinQ Gemini lehet a világ első kereskedelmi forgalomban kapható kvantum számítógépe. A gép két qubitet tartalmaz, működése pedig a nukleáris mágneses rezonancián (NMR) alapul.

Kína társadalmi kreditrendszere nem orwelli valóság, de nem is megnyugtató utópia Az országban nem a Nagy Testvér, hanem sok Kis Testvér figyel. Pluszpont jár, ha valaki pénzt ad idős szüleinek, öt pont levonás, ha szemetel.


Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
A videó nem csak látványos, hanem pontos, koherens és reális is – avagy: igen, így működik belülről egy tokamak.
Porszívólábú robotkutya tisztítja a strandokat
A VERO névre keresztelt robot két mélységérzékelő kamera valamint egy úgynevezett konvolúciós neurális hálózat segítségével képes azonosítani az eldobált cigarettacsikkeket, majd a hátára szerelt porszívót bekapcsolva felporszívózni azokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.