Csaknem kétmilliárd dollárt eltapsoltunk az App Store-ban az ünnepek alatt

2021 / 01 / 14 / Perei Dóra
Csaknem kétmilliárd dollárt eltapsoltunk az App Store-ban az ünnepek alatt
Egészen pontosan 1,8 milliárd dollárt költöttek a felhasználók telefonos applikációkra és más Apple szolgáltatásokra az ünnepi időszakban. A cég 'malacperselyének' legnagyobb örömére.

Új rekordokkal zárta az óévet, illetve köszöntötte az új esztendőt az Apple: az ünnepi időszakban a cég bruttó bevétele elérte az 1,8 milliárd dollárt kizárólag az alkalmazások és más tartalmak értékesítéséből. Ez átszámítva több mint ötszázmilliárd forintos összeg mindössze néhány nap alatt, egyúttal az első alkalom, hogy az App Store ilyen kiemelkedő eredményt produkált.

Az Apple megbékélt azzal, hogy más cégnek is lehet gyümölcs alakú logója A világ legnagyobb cége egy ötfős vállalkozásnak esett neki a nyáron.

A TechCrunch szerint kettős hatás jellemezte az ünnepeket, mivel egyrészt világszerte rengetegen voltak szabadságon, és töltötték idejüket kikapcsolódással, ami mellett nyilván okostelefonjaikat is többet nyomkodták. Másrészt a koronavírus-járvány ideje alatt megnövekedett otthon töltött idő is hozzátett még ehhez, így a felhasználóknak jóval több szabadidejük volt a megszokottnál. Sokan karanténban töltötték a karácsonyt, vagy szimplán a távolságtartás betartása mellett ünnepeltek, és ezért nem utaztak annyit, mint normál körülmények között.

Kiderült, ki áll a jelenleg leggyorsabban növekvő közösségi oldal mögött A Parlerre már a Trump-kampány is szemet vetett, most pedig vezeti az App Store és a Google Play letöltési listáját.

Az ünnepi időszak csúcsán kívül a napi rekordot is sikerült megdönteni, 2021. január elsején ugyanis az App Store ötszáztizennégymillió dolláros forgalmat bonyolított – ez nagyjából százötvenmilliárd forint. Persze az összegek jelentős része visszacsorog a fejlesztőkhöz, ettől függetlenül mégis olyan bevételről van szó, ami igazán komoly extra kiadást nem vont magával.

Az Apple azt is elmondta, hogy mostanra azt a mérföldkövet is átlépték, amiről az App Store induláskor álmodni sem mertek.

A platformhoz csatlakozott fejlesztők 2008 óta összesen kétszázmilliárd dolláros bevételt könyvelhettek el, így ebből a szempontból az App Store jóval nyereségesebb a Google Play Áruháznál. Az alkalmazások eladása mellett ugyanakkor más digitális tartalmak eladása is turbó fokozatra kapcsolt: az Apple elmondása alapján sokan váltottak új előfizetést a Music szolgáltatásra, és az Apple TV+ is nagyon népszerű volt. Akárcsak a Books, a News és a Fitness+ szolgáltatások. A fizetéseket pedig egyre többen rendezik az Apple Pay segítségével. Az Apple hivatalos pénzügyi beszámolója még nem készült el, de a cég szinte biztosan rekordbevételt szerzett az év utolsó időszakában.

További cikkek a Rakétán:

Az Apple a klaviatúra billentyűire is képernyőket helyezne A klaviatúra jövője a bármilyen felhasználói szituációhoz konfigurálható billentyű.

Csúcskategóriás telefonok 250 ezer alatt - melyik mit tud? Összehasonlítottuk a Xiaomi és a OnePlus legújabb csúcsmodelljét, amelyeknek idén váratlanul erős mezőnyben kell helytállniuk. Vajon mire megy a Xiaomi Mi 10T Pro és a OnePlus 8T a Samsung, a Huawei és az Apple ellen?

Az iPhone főtervezője lehet a Ferrari következő főnöke Jony Ive tavaly hagyta ott az Apple-t, hogy saját céget alapítson, a neve most egy meglepő helyen került elő.

(Fotó: PxHere)


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.