Már nem az Apple a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója

2020 / 10 / 30 / Bobák Áron
Már nem az Apple a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója
2020 harmadik negyedévében a Xiaominak sikerült beelőznie eladásokban az Apple-t, így a kínai cég vált a világ harmadik legnagyobb telefongyártójává az IDC frissen kiadott adatai szerint. A második helyen a Huawei áll, míg a legtöbb telefont toronymagasan a Samsung adta el a júliustól szeptemberig tartó időszakban.

Az Apple eredményén erősen meglátszik, hogy az új telefonjuk bemutatóját a szokásos, szeptember eleji időpontról október közepére kellett halasztaniuk, hiszen mindössze 41,6 millió telefont értékesítettek, ami több mint tíz százalékos visszaesés a tavalyi eredményeikhez képest. Tegyük hozzá, hogy az Apple hagyományosan a drágább, prémium telefonok piacán erős, ahol feltehetőleg továbbra is magabiztosan őrzik a piacvezető helyüket, az iPhone 12 érkezésével pedig minden esélyük megvan rá, hogy a következő hónapokban visszavegyék a helyüket a Xiaomitól.

Most jók, jövőre jobbak lesznek - teszteltük az iPhone 12-t és 12 Prót Az Apple új telefonjaiban rengeteg a tartalék.

Sőt, a legújabb adatok alapján akár arra is lehet esélyük, hogy feljöjjenek a második helyre, hiszen a Huawei hiába őrizte meg a pozícióját, az eladott telefonok számában hatalmas, 22%-os visszaesést könyvelhettek el a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A Huawei idén szintén később mutatta be az új csúcskészülékét, mint tavaly, a gyengébb számokban viszont feltehetőleg nem csak ez, hanem az amerikai kormány által kivetett kereskedelmi embargó is közre játszik, aminek folyományaként a Huawei telefonokon nem működnek a Google szolgáltatásai. A kínai gyártó az előző negyedévben még a Samsungot is beelőzte az eladott telefonok számában, igaz, ez inkább annak volt köszönhető, hogy Kína, ami a Huawei legnagyobb piaca, előbb állt talpra a koronavírus-járványból, mint a nyugati országok, így a Huawei kisebb visszaesést könyvelhetett el a járvány miatt, mint a Samsung.

A negyedév abszolút nyertese a Xiaomi, akiknek az eladásai 42%-kal nőttek a tavalyihoz képest, így 46,5 millió telefonnal állnak a lista harmadik helyén. A Samsung sem lehet elégedetlen, hiszen a 80,4 millió eladott telefonnal 2,9%-kal tudták növelni az eladásaikat tavalyhoz képest, ami az utóbbi időszak hullámvasútja után szép sikernek tekinthető.

Ez tényleg generációváltás az okostelefonoknál A Samsung Galaxy Z Fold 2 egy igazi tabudöngető készülék, ami arra késztet, hogy újragondoljuk, amit a telefonokról eddig gondoltunk.

Az IDC szerint a telefongyártók összesen 353,6 millió készüléket értékesítettek a negyedévben, ami ugyan 1,3%-os visszaesés a tavalyihoz képest, ám jócskán felülmúlja a piacelemzőcég várakozásait, akik 9%-os visszaesést jósoltak erre az időszakra.

(Business Insider, Borítókép: Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.