Egyesíti erejét a két rivális, a Meta és a Microsoft a felhasználók érdekében

2021 / 11 / 12 / Bobák Zsófia
Egyesíti erejét a két rivális, a Meta és a Microsoft a felhasználók érdekében
A cégek már korábban elkezdtek közeledni egymáshoz, most átjárhatóvá teszik a távmunkára szolgáló alkalmazásaikat.

A Facebook anyavállalata, amely nemrégen a Meta nevet kapta, valamint a Microsoft is rendelkezik külön-külön távmunkára szolgáló alkalmazásokkal, amelyeken keresztül a kollégák adatokat oszthatnak meg egymással, vagy online megbeszéléseket, konferenciákat szervezhetnek. A Meta Workplace és a Microsoft Teams is az otthoni munkavégzés aranykorában népszerű és gyakran használt eszközzé nőtte ki magát, bár a Meta (korábban Facebook) alkalmazása valamivel lemarad az előfizetők számának tekintetében a többi hasonló eszközétől, májusi adatok szerint mindössze hétmillió előfizetővel rendelkeztek, de ez is jelentős, 40%-os növekedést jelent egy év leforgása alatt.

A 2016-ban indított Workplace a cégek belső kommunikációjára szolgáló szoftver, amely egyfajta közösségi oldalként lehetővé teszi az adatok, vélemények, hozzászólások és hírek megosztását, és a videókonferenciák indítását is. A Workplace hátterében megbúvó technológia nagyrészt a Facebookot is működtető megoldásokra épül, de attól független alkalmazást jelent. A Teams egy mára már jól ismert videókonferencia platform, amely a Zoomhoz hasonlóan a személyes online megbeszéléseket segíti elő, felhasználóinak száma pedig a tavalyi, sokak számára távmunkával töltött év során szintén majdnem duplájára nőtt, a cég bejelentése szerint áprilisban már napi 145 millió aktív felhasználó alkalmazta a Teams szolgáltatásait, míg az előző év áprilisában csak 75 millió.

A két platformot a cégek most átjárhatóvá teszik a felhasználók számára, méghozzá maguknak a felhasználóknak a kérésére, a Workplace-t alkalmazó Vodafone, az Accenture és más cégek ugyanis kifejezetten igényelték az egyesítést a Workplace vezetője, Ujjwal Singh elmondása szerint, aki a CNBC-nek adott nyilatkozatában azt is kifejtette, hogy az ügyfelek leginkább az egymás kiegészítő funkciókat fogják használni a közös alkalmazással. A Meta platformja már korábban integrálta a Microsoft Office 365-t, a SharePointot és az Azure Active Directoryt az alkalmazásba, a Teamsszel való együttműködés pedig jövőre teljesedik ki, mikor a Microsoft platformján tartott konferenciákat a Workplace-en is meg lehet majd jeleníteni. Egyelőre csak a fordított funkció érhető el, vagyis a Workplace-ben megosztott tartalmakat a Teamsben is láthatóvá tehetjük.

"Az egyik dolog, amit a pandémiából megtanultam, hogy a cégek nem csak egy eszközre hagyatkoznak a munkavégzés során,

ezért nekünk, a terület vezetőinek, a felelősségünk annak biztosítása, hogy a használt eszközök integrálhatóak és átjárhatóak legyenek" - mondta Jeff Teper, a Microsoft 365 kollaborációjáért felelős vállalati alelnöke.

A Workplace közleménye szerint ez az újítás tovább mélyíti a kapcsolatot a két cég, a Meta és a Microsoft között, ez pedig érdekes lehetőségeket rejthet a jövőre nézve, mivel korábban már mindkét vállalat egyértelművé tette a metaverzumok iránti érdeklődését, és ennek az immerzív online világnak a létrehozását legjobban a különböző cégek együttműködése tenné igazán működőképessé és izgalmassá.

Arról, hogy hogyan tudjuk beállítani a két alkalmazás integrációját, a Workplace súgóközpontjában találunk részletes leírást.

(Fotó: Flickr/pestoverde)

További cikkek a témában:

A következő megbeszéléseinket a Zoom helyett már a virtuális valóságban tarthatjuk Nyílt bétaként már elérhető a Facebookhoz tartozó Oculus új VR alkalmazása, a Horizon Workrooms.
A Microsoft mostantól figyeli és pontozza, hogy mennyire dolgozunk rendesen Produktivitási pontszámot kapnak a cégek és a dolgozók.
A Microsoft is átjárót épít egy másik univerzumba, amit a hasonmásaink népesítenek be Mark Zuckerbergnek igaza lett, tényleg itt van a metaverzumok kora.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Egy diák gombnak álcázott kamerával, rejtett fülhallgatóval és egy generatív mesterséges intelligencia segítségével akart bejutni az egyetemre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.