Önjáró utánfutó teheti praktikusabbá a biciklis közlekedést

2021 / 10 / 03 / Bobák Áron
Önjáró utánfutó teheti praktikusabbá a biciklis közlekedést
A kerékpározás kétségkívül a városi közlekedés egyik legfenntarthatóbb formája, ami az e-biciklik és a biciklimegosztó szolgáltatások egyre szélesebb körű elterjedésével ma már kifejezetten kényelmes alternatívát jelent az autóval vagy a tömegközlekedéssel szemben.

A biciklizésnek ugyanakkor megvannak a maga korlátai is: a nagyobb távolságok megtétele, a rossz idő vagy a túl sok csomag mind-mind kizáró tényezők lehetnek, ez utóbbi viszont lehet, hogy hamarosan már nem fog akadályt jelenteni, köszönhetően egy német startup találmányának.

A DroidDrive által kifejlesztett TrailerDruck egy villanymotorral felszerelt utánfutó, ami a vonórúdon elhelyezett szenzorok segítségével érzékeli a kerékpár mozgását, így annak megfelelően gyorsít, fékez és kanyarodik, hogy mit csinál a bicikli. Az egy méter széles és 2,2 méter hosszú utánfutó akár 300 kilogrammot is képes önerőből szállítani, mérete miatt pedig kerékpárúton is használható.

A cég a jövőben azt tervezi, hogy a TrailerDuckot továbbfejlesztik és lidarral szerelik fel, így az öt összekapcsolódó utánfutó már fizikai kapcsolódás nélkül is képes lesz követni egymást, és a DroidDrive szerint egy komplett kisteherautót is ki tudnak majd váltani. A TrailerDuck várhatóan 2022 végén kerül forgalomba, és a Yanko Design szerint vásárlás helyett bérelni is lehet majd havi 590 dollárért, vagyis nagyjából 180 ezer forintért.

További cikkek a témában:

Víz alatti bicikliparkoló épül Amszterdamban A négyezer kerékpár tárolására alkalmas garázs csak egy kis szelete a városvezetés terveinek, akik 2025-ig újabb százezer bicikli-parkolóhelyet akarnak létesíteni a városban.

Magyar fejlesztésű nyomkövető segít megakadályozni a biciklilopásokat A Flexcom által gyártott GPS-es nyomkövető a gyártó állítása szerint szinte feltörhetetlen, és azonnal jelez, ha valaki megpróbálja elkötni a bringát.

Minden eddiginél többen bicikliztek idén júniusban Budapesten A Budapesti Közlekedési Központ forgalomszámláló eszközei több mint 418 ezer elhaladást mértek idén júniusban, ami 23%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Felezi a járatidőt Stockholmban az első elektromos szárnyashajó
A világ első elektromos utasszállító szárnyashajója túljutott Svédországban a tesztelési fázison, és most kerül gyártásba, jövőre pedig át is veszi a stockholmi tömegközlekedési hálózat. A Candela P-12 az egyik útvonalon az 55 perces járatidőt 25 percre csökkenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.