Önjáró utánfutó teheti praktikusabbá a biciklis közlekedést

2021 / 10 / 03 / Bobák Áron
Önjáró utánfutó teheti praktikusabbá a biciklis közlekedést
A kerékpározás kétségkívül a városi közlekedés egyik legfenntarthatóbb formája, ami az e-biciklik és a biciklimegosztó szolgáltatások egyre szélesebb körű elterjedésével ma már kifejezetten kényelmes alternatívát jelent az autóval vagy a tömegközlekedéssel szemben.

A biciklizésnek ugyanakkor megvannak a maga korlátai is: a nagyobb távolságok megtétele, a rossz idő vagy a túl sok csomag mind-mind kizáró tényezők lehetnek, ez utóbbi viszont lehet, hogy hamarosan már nem fog akadályt jelenteni, köszönhetően egy német startup találmányának.

A DroidDrive által kifejlesztett TrailerDruck egy villanymotorral felszerelt utánfutó, ami a vonórúdon elhelyezett szenzorok segítségével érzékeli a kerékpár mozgását, így annak megfelelően gyorsít, fékez és kanyarodik, hogy mit csinál a bicikli. Az egy méter széles és 2,2 méter hosszú utánfutó akár 300 kilogrammot is képes önerőből szállítani, mérete miatt pedig kerékpárúton is használható.

A cég a jövőben azt tervezi, hogy a TrailerDuckot továbbfejlesztik és lidarral szerelik fel, így az öt összekapcsolódó utánfutó már fizikai kapcsolódás nélkül is képes lesz követni egymást, és a DroidDrive szerint egy komplett kisteherautót is ki tudnak majd váltani. A TrailerDuck várhatóan 2022 végén kerül forgalomba, és a Yanko Design szerint vásárlás helyett bérelni is lehet majd havi 590 dollárért, vagyis nagyjából 180 ezer forintért.

További cikkek a témában:

Víz alatti bicikliparkoló épül Amszterdamban A négyezer kerékpár tárolására alkalmas garázs csak egy kis szelete a városvezetés terveinek, akik 2025-ig újabb százezer bicikli-parkolóhelyet akarnak létesíteni a városban.

Magyar fejlesztésű nyomkövető segít megakadályozni a biciklilopásokat A Flexcom által gyártott GPS-es nyomkövető a gyártó állítása szerint szinte feltörhetetlen, és azonnal jelez, ha valaki megpróbálja elkötni a bringát.

Minden eddiginél többen bicikliztek idén júniusban Budapesten A Budapesti Közlekedési Központ forgalomszámláló eszközei több mint 418 ezer elhaladást mértek idén júniusban, ami 23%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.