Donald Trump közösségi média platformot és video-on-demand szolgáltatást indít nemsokára

2021 / 10 / 21 / Bobák Zsófia
Donald Trump közösségi média platformot és video-on-demand szolgáltatást indít nemsokára
A Trump Media & Technology Group bejelentése szerint a TRUTH Social mindenki számára nyitott közösségi oldalát 2022 első felében teszik elérhetővé az Egyesült Államokban, miután novemberben szűk körben tesztelik a működését.

Donald Trump volt amerikai elnököt a január 6-án a Capitoliumnál történt zavargások után, a támadásban szerepet játszó felbujtó jellegű hozzászólásai miatt, amelyekben megkérdőjelezte a választások érvényességét, a nagyobb közösségi oldalak kitiltották a platfomjaikról. A Twitter január 8-ai döntése szerint végérvényesen felfüggesztette a @realDonaldTrump fiókot, a Facebook pedig előreláthatólag két év múlva tárgyalja újra a volt elnök ügyét, ekkor szakértői segítséggel fogják elemezni, hogy a fiók újranyitása kockázatot jelenthet-e a lakosság biztonsága szempontjából, amennyiben pedig Trump részéről folytatódnak az 'erőszakos' megnyilvánulások, akkor azonnal szigorú intézkedéseket léptetnek életbe.

Donald Trump, aki korábban rendszeresen Twitteren tette közzé hozzászólásait, már korábban is próbált saját közösségi oldalt indítani, hogy kompenzálja a véleménynyilvánítási felületek hiányát, de az ebből a célból létrehozott From the Desk of Donald J Trump blog nem ért el akkora sikert, mint amire számítottak készítői, ezért egy hónap működés után leállították. Ahogy arról a Reuters is beszámolt, a volt elnök és támogatói most újabb platformokat terveznek indítani, ennek érdekében létrehozták a Trump Media & Technology Group-ot (TMTG), amely felelős lesz egy közösségi oldal és egy video-on-demand szolgáltatás bevezetéséért is.

A cég elmondása szerint a közösségi platform alkalmazás a TRUTH Social névre hallgat majd, és már fel lehet iratkozni a várólistájára, illetve az Apple App Store-ban elő lehet rendelni. A TRUTH Social weboldalán még nem érhető el túl sok információ a leendő platformmal kapcsolatban, de a leírás szerint nyitott és szabad párbeszédre ad majd lehetőséget, politikai ideológiákat érintő diszkrimináció nélkül. A TMTG október huszadikai közleményében arra is kitért, hogy mi az elsődleges célja az oldal indításának, eszerint a csoport küldetése az, hogy a liberális média riválisaivá váljanak

és felvegyék a harcot a Szilícium-völgy nagy tech cégeivel, akik elhallgattatják Amerika nekik nem tetsző hangjait.

A közleményben nyilatkozó Trump elmondta: elfogadhatatlan, hogy a táliboknak megjelenést biztosít a Twitter, míg a volt elnököt kitiltották, ezzel a fajta zsarnoksággal szállnak szembe a TRUTH Social révén. Az oldalt novemberben szűk körben, meghívott részvevőkkel tesztelik, ezután valamikor a jövő év elején teszik az Egyesült Államok lakosai számára elérhetővé.

A TMTG emellett egy video-on-demand szolgáltatás bevezetését is tervezi, a TMTG+ előfizetéses csatornájának kínálatában szórakoztató műsorok, hírek, sport, dokumentumfilmek, podcastok és még sok más tartalom is szerepel majd. A TMTG vállalat bemutatkozó dokumentuma szerint a TRUTH Social a Twitter és a Facebook kihívója, a TMTG+ és a TMTG News pedig a Disney+, a Hulu, a Netflix, a CNN vagy az iHeart Media riválisa kíván lenni, ezenkívül fontos cél, hogy egy globális 'nem-letiltható' (vagy nem-törölhető) közösséget építsenek ki.

(Fotó: Wikimedia Commons, Picryl/White House)

További cikkek a témában:

Trump kitalálta, hogyan kerülhetné meg, hogy kitiltották a Twitterről és a Facebookról Miután kedden Donald Trump elindította saját "platformját", szerdán a Facebook felügyelőbizottsága döntött arról, hogy jogos volt-e az akkor már leváltott, de még hivatalban lévő amerikai elnököt kitiltani a közösségi oldalról. A határozat értelmében a kitiltás érvényben marad, de nem biztos, hogy örökre.
Donald Trump bepereli a Facebookot, a Google-t és a Twittert is Az exelnök szerint cenzúra áldozata lett, miután a techóriások egyszerűen letiltották profiljait a közösségi médiában.
Donald Trump tweetjeit árulják olyan cégek támogatására, amiket Trump utált Az ex-elnököt a Capitoliumi zavargások után kitiltották több közösségi média platformról, köztük a Twitterről is. Egy szervezet most a posztjait árulja NFT formájában, több millió forintért.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.