Így állíthatjuk be, hogy ne láthassa bárki, hogy mire kerestünk rá a neten

2021 / 05 / 26 / Pőcze Balázs
Így állíthatjuk be, hogy ne láthassa bárki, hogy mire kerestünk rá a neten
A Google fejlesztői konferenciáján, a Google I/O-n bejelentett újdonságok jelentős része a magánszféra védelméről szólt. Most újságírók rábukkantak egy olyan beállításra, amely nagyobb biztonságba helyezi a cégnél tárolt legféltettebb titkainkat: a keresési előzményeinket és sokminden mást.

A The Verge-ön találkoztunk a Google által bevezetett új funkcióval, amely lényegében egyetlen kattintással helyezi jelszavas védelem alá nem csak a korábbi kereséseinket, hanem például azt is, hogy mit néztünk meg a Google Mapsen, mit csináltunk a naptárunkban, mivel töltöttük az időt a YouTube-on, vagy mit kérdeztünk a Google Segédtől.

Ezeket alapesetben az activity.google.com címen bárki megtekintheti, ha egy pillanatra odaül a gépünk elé, vagy a kezébe kapja a mobilunkat, mindegy, hogy iOS-t vagy Androidot használunk. De az oldalon most már találni egy sávot, amelyre kattintva "kezelhetjük a fiókunk tevékenységadatait". Ennek működéséről a magyar Google Súgóban még nem írnak, de az angolban már igen. Miután rábökünk az említett sávra, a Google rákérdez, hogy szeretnénk-e egy extra lépést beiktatni, mielőtt böngészhetnénk ezt a rengeteg szenzitív adatot. Ha az első opciót választjuk, majd megadjuk a jelszavunkat, végeztünk is. Később, ha visszatérünk az oldalra, már egy lakat ikon mutatja, hogy a jelszavunk begépelése nélkül itt nem jutunk messzire.

A fenti újdonság mellett korábban írtunk a Rakétán a konferencián bejelentett Google Maps változásokról, a cég futurisztikus holofülkéjéről, illetve egy külön cikkben összefoglaltuk az idei Google I/O legérdekesebb témái.

(Borítókép: Free-Hotspot.com)

További cikkek a témában:

Az Android appok végre nem kémkedhetnek szabadon azután, hogy még mi fut a telefonunkon A Google végre megvonja az Android alkalmazások egyik legaggasztóbb jogosultságát.

Új korszak kezdődik a neten. Tényleg vége a megfigyelésnek, vagy csak új nevet kapott? Rövidesen már a Google Chrome sem teszi lehetővé az eddig megszokott reklámcélú adatgyűjtést.

Érdekel, hogy mit tudnak rólad a tech cégek? Ennek az oldalnak a segítségével könnyedén kiderítheted GDPR ide vagy oda, a gyakorlatban néha még az európai felhasználóknak is nehézkes hozzáférniük a róluk tárolt adatokhoz. Ebben segít a JustGetMyData nevű weboldal.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az orosz öngyilkos tank
Az orosz öngyilkos tank
A robottank valójában nagyon sok mindenre jó a kamikaze műveleteken túl.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.