A Boston Dynamics emberszerű robotja nem csak a tornászokat pipálja le, de a gyárban is ügyesen elboldogul

2024 / 02 / 08 / Bobák Áron
A Boston Dynamics emberszerű robotja nem csak a tornászokat pipálja le, de a gyárban is ügyesen elboldogul
Az Atlas eddig főleg az atletikus képességeivel nyűgözte le az embereket, azonban a jelek szerint a Boston Dynamics észbe kapott, és legújabb videójukban azt mutatják be, hogyan vehetik majd hasznát a humanoid robotnak a hétköznapokban.

A néhány napja közzétett videóban a robot lengéscsillapítókat pakolászik, és noha a Boston Dynamics arról nem osztott meg infókat, hogy mindezt teljesen önállóan teszi vagy pedig a Tesla Optimus robotjához hasonlóan távirányítással vezérlik, az biztos, hogy majdnem olyan gyorsan és pontosan dolgozik, mint egy hús-vér ember.

Feltehetőleg nem véletlen, hogy a Boston Dynamics-nak (ami 2020 óta a Hyundai tulajdonában van) éppen most jutott eszébe megmutatni, hogy az Atlas a hátraszaltón kívül más feladatokban is jeleskedik, ugyanis az elmúlt időszakban csak úgy záporoznak a hírek az olyan humanoid robotokról, amelyeket a készítőik kifejezetten arra szánnak, hogy kiváltsák a repetitív, unalmas vagy balesetveszélyes feladatoknál az emberi munkaerőt. Ahogy korábban írtunk róla, az Amazon gyárában már jó ideje dolgoznak ilyen, karral és lábbal ellátott robotok, a BMW pedig alig néhány hete jelentette be, hogy a gyáraikban a Figure Robotics gépeit fogják munkába állítani hamarosan. A területen emellett érdekelt a már említett Tesla is, mellettük pedig az elmúlt hónapokban többek között az Apptronics, a Fourier Intelligence, a LimX Dynamics és a Kepler Exploration Robotics is bemutatott hasonló robotokat.

(New Atlas, Borítókép: Boston Dynamics)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Az EU új jogszabályához igazodva a Meta mostantól lehetővé teszi, hogy Facebook-fiók nélkül is használhassuk a chatalkalmazást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.