Garázs

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Ha a Porsche valamibe belekezd, nem csupán az elsőségre törekszik, hanem általában átlépi a műfaj korlátait.
Ember

A Titanic roncsához készül egy merülőegység a tavalyi tragédia ellenére

Egy éve roppant össze a Titan merülőegység a Titanic közelében öt ember halálát okozva és máris egy újabb expedíciót szerveznek ugyanoda, hogy bizonyítsák, az akció biztonságosan is kivitelezhető.
Techno

A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés

Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Techno

Kiderült, mit fog tudni az iPhone-okba érkező mesterséges intelligencia

Az iOS 18-cal az Apple készülékein is megjelennek a generatív mesterséges intelligenciához kapcsolódó funkciók, ám lehetséges, hogy az Apple Intelligence szolgáltatás előnyeit csak előfizetési díjért cserébe élvezhetik majd a felhasználók.
Tudás

Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton

Lebomlik-e a proton vagy sem? A kérdésre a válasz egyesítheti a fizika két ellentétes elméletét, és erre bizonyítékot a Hold mélyén találhatunk.
Techno

Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón

Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Űr

Héliumszivárgás és hajtóműproblémák merültek fel a Starliner útja során, de a misszió tovább zajlik

Hibák sorozata merült fel a Boeing Starlinerének útja során, de az űrhajósok már az ISS-en vannak és körülbelül egy hét múlva visszatérnek az űrhajóval.
Űr

Az első Magyar Űrkongresszuson jártunk és tetszett, amit láttunk

A Balatonfüreden rendezett Űrkongresszus egyetlen igazi nagy baja, hogy csak egy napig tart, az is hétköznap. Az ötlet is, a program is megérdemelt volna egy teljes hétvégét.
Űr

Újraírták a Tejútrendszer történetét

Nem először történt ilyen és lehetséges, hogy további elemzések után tovább tisztul a kép a galaxis múltját illetően.
Űr

Tökéletesen sikerült a Starship negyedik tesztje

A Mars-utazásra tervezett űrhajó ismét elérte a világűrt, a SpaceX-nek pedig ezúttal már azt is sikerült demonstrálnia, hogy mind a Starship, mind a Super Heavy hordozórakéta képes kontrollált körülmények között leszállni - ezáltal a jövőben többször is felhasználhatják őket.
Űr

Jövőre indulna az építkezés, és 2050-re elkészülhet az első űrlift

Egy ilyen építmény kaput nyitna a Naprendszerbe, és olcsóbban és gyorsabban juthatnánk el akár a Marsra is.
Tudás

Végre kiderült, miért támadják meg újabban a hajókat a kardszárnyú delfinek

Négy éve már, hogy a kardszárnyú delfinek időnként megtámadják a hajókat a Földközi-tengeren – végre kiderült a furcsa viselkedés oka.
Techno

Az AI evolúció három fázisa: a teljes idővonal

Két kutató most egy könyvben kidolgozott egy részletes idővonalat a mesterséges intelligencia fejlődéséről, és arról, hogy mindez miként változtatja meg a világot. De milyen jövőt ígér a világ, amelyet egyre inkább az MI dominál majd?
Techno

Meglepő név taszította le a Samsungot a hajlítható telefonok trónjáról

A koreai gyártó néhány éve még szinte teljesen egyeduralkodónak számított a hajlítható kijelzős telefonok piacán, a legfrissebb piackutatási adatok alapján azonban 2024-re a konkurencia nem csak beérte, de meg is előzte őket.
Űr

Amerika álma egyelőre nem valósul meg, akadozik a Boeing űrhajójának indítása

A Boeing Starlinere másodszor sem tudott elindulni az űrbe űrhajósokkal a fedélzetén, a legközelebbi indítást június 5-ére, szerdára tervezik.
Techno

Ezért fontos az amerikai titkosszolgálat szerint, hogy legalább hetente egyszer kikapcsoljuk a telefonunkat

Az NSA, avagy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség neve hallatán a többségnek valószínűleg kapásból az Edward Snowden által leleplezett lehallgatási botrány jut az eszébe. Bár az NSA kétségkívül maga is kémkedik az emberek után, eközben arra is elég hatékony tippjeik vannak, hogy hogyan tudjuk hatékonyabban megvédeni a telefonunkat a rosszindulatú támadásokkal szemben.
Űr

Ellentmond az elméleti modellek előrejelzéseinek a legtávolabbi galaxis

A legújabb generációs teleszkópokkal az elmúlt években folyamatosan fedezik fel a kutatók az egyre távolabbi galaxisokat. A legújabb felfedezett a kozmikus hajnal idején született és első pillantásra olyan különösnek tűnt, ami a szakértőket óvatosságra intette.
Tudás

Kvantum-időutazás: kísérletek, amivel részecskét küldenek vissza a múltba

Mindez nem az emberi időutazás előszobája, viszont elvezethet valami annál is sokkal fontosabb dologhoz.
Tudás

Megtalálták az eredeti, hírhedt backrooms fotó tényleges helyszínét

Úgy tűnik, hogy az internet egyik legismertebb és legrejtélyesebb fotójáról hullt le a lepel, amely egész digitális mitológiát indított útjára. Megmutatjuk azt is, hogyan néz ki ma a “backrooms”.
Techno

Egyre valószínűbb, hogy robotkutyák vívhatják a jövő csatáit

A gyártók és szervezetek tiltakozása ellenére egyre több helyen fegyverzik fel a négylábú robotokat, többek között Kína is bemutatta (újra), hogyan működik egy robotkutya-katona.
Tudás

Tényleg cápát videóztak a Balatonban?

Egyáltalán létezik olyan cápa, amely képes sós vízen kívül élni? A válasz a kérdésre az, hogy nem csak létezik, de ez az egyik legnagyobb és legagresszívabb cápafaj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.